Gato Preto novo ime ovogodišnjeg INmusic festivala


Organizatori INmusic festivala koji se ove godine održava od 24. do 26. juna na zagrebačkom jezeru Jarun objavili su novo ime kojim pojačavaju ionako bogat muzički program. U pitanju je sastav Gato Preto.

Gato Preto je bend koji pomera granice afričke muzike na koju je publika navikla, a kako ističu svetski mediji, to rade na najbolji mogući način. Radi se o grupi kojoj popularnost iz dana u dan sve više raste zbog impresivnih nastupa širom svijeta, uprkos činjenici da dosad nisu objavili nijedan službeni singl.

Gato Preto je kombinacija elektronike, afričkih ritmova i kulture koja spaja sve delove sveta, od Nemačke preko Gane do Senegala. Pevačica Gata svojim snažnim vokalom privlači publiku raznih žanrova, a skupa sa producentom Leeom Bassom osvaja pozornice od festivala poput SXSW do holandskog Eurosonica. U aprilu ove godine planiraju objaviti prvi zvanični singl, kojeg će premijerno predstaviti i publici najvećeg hrvatskog open-air festivala. 

Ova koncertna aktrakcija se pridružuje ranije najavljenim izvođačima kao što su SuedeThe HivesThe CureFoalsLPKurt Vile & The Violators , Johnny Marr, SkindredPeter Bjorn and JohnGarbageSantigoldFontaines D.C., Black Honey, Frank Turner & The Sleeping Souls, Sofi Tukker i drugi.

Ulaznice za četrnaesto izdanje INmusic festivala po ceni od 499 kuna mogu se nabaviti putem službenog INmusic webshopa.

(Visited 25 times, 1 visits today)