Garbage dolaze na INmusic festival


Organizatori zagrebačkog INmusic festivala koji se ove godine održava od 24. do 26. juna objavili su Garbage kao najnovije pojačanje muzičkog programa.

Garbage je projekat muzičara i producenata Bača Viga (Butch Vig), Djuka Eriksona (Duke Erikson) i Stiva Markera (Steve Marker) koji su još 1993. počeli raditi na zajedničkim pesmama, dok im se Širli Menson (Shirley Manson) priključila 1994. godine nakon turneje sa svojim dotadašnjim bendom. Garbage su 1995. godine počeli objavljivati singlove sa prvog istoimenog albuma, a pesme “Stupid Girl” i “Only Happy When It Rains” osvojile su svetske top liste te osigurale njihovom prvom albumu visoke pozicije na top listama i prve nominacije za čitav niz muzičkih nagrada, između ostalog i tri Grammy nominacije.

Drugi album “Version 2.0” nastavio je sa osvajanjem top lista, krunisan je sa dve Grammy nominacije te proglašen jednim od najboljih albuma 1999. godine po sudu kritike. Garbage su radili i na soundtracku za 19. film o Jamesu Bondu te su objavili naslovnu pesmu “The World Is Not Enough” koja je postigla veliki svetski uspeh te je bila jedna od najprodavanijih singlova 1999. godine. Svoj treći studijski album “Beautiful Garbage” objavili su 2001. godine, a nakon objave albuma “Bleed Like Me” 2005. godine bend je najavio kako se razilaze na neki vreme, no već 2007. godine uspešna četvorka vratila se na scenu kompilacijom “Absolute Garbage“. Službeno su se ponovno okupili 2011. godine te su godinu kasnije objavili album “Not Your Kind of People“, a 2016. godine objavljuju “Strange Little Birds”. Kako su najavili, Garbage će ove godine objaviti sedmi studijski album.

Peter Bjorn and John na INmusic festivalu #14 pridružuju se ranije najavljenim izvođačima The CureFoalsLPKurt Vile & The Violators te Franku Turneru & The Sleeping Souls uz još mnoga muzička imena i iznenađenja. INmusic festival #14 održaće se na već dobro poznatoj lokaciji jarunskih otoka u Zagrebu od 24. do 26. juna 2019. godine uz podršku OTP banke Hrvatska koja i u 2019. godini omogućuje beskontaktno plaćanje na festivalu.

(Visited 38 times, 1 visits today)