Garažni bluzeri Roy and the Devil’s Motorcycle na turneji u Srbiji!


Roy and the Devil's Motorcycle (Tour poster)U četvrtak, 29. septembra odličan psihodelični bluz bend Roy and the Devil’s Motorcycle će održati koncert u klubu Elektropionir (Cetinjska 15a) od 21 čas, dok će dan ranije održati koncert u klubu Firchie Think Tank Studio u Novom Sadu.

Ulaznice za beogradski koncert su u prodaji preko sistema EVENTIM, GIGSTIX, DD Tickets, Felix (TC Sremska), Žila Shop-u (TC Čumićevo) i u kafeu Ljubavnica (Balkanska 19) po pretprodajnoj ceni od 600, na dan koncerta 800 dinara! Za novosadski koncert, takođe preko sistema EVENTIM, GIGSTIX i DD Tickets po pretprodajnoj ceni od 500, na dan koncerta 700 dinara.

Napomena: Svi koji žele da kupe ulaznicu, a nisu to u mogućnosti da urade ranije, mogu istu rezervisati putem mejla office@rocksvirke.com slanjem imena i prezimena, broja telefona i ista će ih čekati na ulazu u klubove Firchie Think Tank Studio i Elektropionir.

Stähli braća (Markus, Matthias i Christian) zajedno sa bubnjarem Elias Raschle-om čine sastav Roy and the Devil’s Motorcycle koji stvara psihodelični bluz prethodne dve decenije.

Poslednjih 20. godina Roy and the Devil’s Motorcycle uporno i radosno stvaraju muziku. Tri brata su uzela gitare i ciljano su razdrmali njihov, ali i naš svet. U njihovoj muzici sve vreme je prisutno preplitanje distorzije ali i harmonije.. Očigledni su uticaji starih bluz ploča, gospela, garažne muzike, kao i izvođača Spacemen 3, 13th Floor Elevators, the Velvets, Souled American, Gibson braće, ali kako zalazimo dublje otkrivamo i uticaj Lee “Scratch” Perry-a, Red Krayola i Godz.

Posle nekoliko singlova koje su izdali za Record Junkie izdavačku kuću, objavili su svoju pank-bluz ploču Forgotten Million Sellers 1998. godine za Swiss primitive Voodoo Rhythm izdavačku kuću. Dosta zrelija je ploča iz 2006. godine Because of Women.

Do tada su već imali turneju po Evropi i svirali sa izvođačima poput: Acid Mothers Temple, Sonic Boom/Spectrum, Black Lips, Disappears, Strange Boys, Psychic TV i Martin Rev.

U svom studiju u Švajcarskoj bend snima album Tell It To The People iz 2012. godine, a ova ploča je privukla pažnju J Spaceman-a pa je bend nastupao širom Evrope tokom iste godine zajedno sa Spiritulaized.

Naredne godine bend se koncentrisao na muziku za film Tino, Frozen Angel, Adrian Winkler-a o čuvenom “anđelu pakla” Švajcarske, Martin-u “Tino” Schippert-u.

Album iz 2015. godine je sniman uz pomoć Doggena iz Spiritulaized. Bend je nastupao kao podrška na koncertima John Spencer Blues Explosion tokom marta ove godine.

Bend čine:
Markus Stähli vokal i gitare,
Matthias Stähli vokal i gitare,
Christian Stähli vokal i gitare,
Elias Raschle bubnjevi

http://roydmc.com/
https://www.facebook.com/Roy-the-Devils-Motorcycle-418048269656

(Visited 149 times, 1 visits today)