Galager i Mar na novoj pesmi


Noel GallagherNoel Galager (Noel Gallagher) je oduvek želeo da sarađuje sa Džonijem Marom (Johnny Marr), ali se to nikada nije desilo. Konačno, kockice su se složile i deslila se saradnja, i to saradnja obogaćena komplimentima od strane Mara, tj. imao je čast da sarađuje na „jednoj od najbolje napisanih pesama u Galagerovoj karijeri“.

Reč je o pesmi „Ballad of the Mighty I“, koja će biti drugi singl na predstojećem drugom albumu grupe Noel Gallagher’s High Flying Birds, a koji će nositi naziv Chasing Yesterday.

Pesma stabilnog, čvrstog ritma, koji prati pesmu od početka do kraja uz povremeni izlet gitara, koje ovoga puta nisu u prvom planu, već se smenjuju sa klavijaturom koja preuzima inicijativu u stvaranju lepe harmonije. Upečatljivo je pevanje koje je u paru sa pratećim vokalom i odlično se uklapa u stil.

Spot za pesmu je snimljen na samom početku godine i pored činjenice da Noel ne voli snimanje spotova, ovaj je visokokvalitetan sa zanimljivim detaljima (uzimanje gitare od mrtvog čoveka) i u zanimljivom okruženju (radničko, socrealisitčno naselje).

Spot podržava stihove

„If I’ve gotta be the man who walks the earth I’ll find you,
I’ll find you (Yes, I’ll find you)“.

(Visited 82 times, 1 visits today)