Frontline: spot za pesmu „To sam ja“


FrontlineNovosadski pank rok bend Frontline predstavio je spot za pesmu „To sam ja“ sa drugog albuma koji simbolično nosi naziv Drugi dolazak.

Frontline stvaraju od 2007. godine. Prvi album pod nazivom U prvim redovima izdaju 2008. godine u studiju Piknik pod imenom nepostojeće izdavačke kuće Halamana Records, a potom nastavljaju sa koncertima u Banja Luci, Beogradu, Bečeju, Maradiku, Gornjem Milanovcu, Novom Sadu… Bend trenutno nastupa u svojoj drugoj postavi koju čine Oskar (vokal, gitara), Paja (gitara), Crveni (bas gitara) i Savara (bubanj). Svoj drugi album Drugi dolazak snimaju u studiju Alpha kod Vladimira Perovića krajem 2012. godine a ljubiteljima benda postaje dostupan 2013. godine.

Pesma „To sam ja“ još je jedan od kvazi-buntovnih krikova omladine. Agresivnost i inat koju promoviše prilično je otrcana. Poruka koju šalje opšte je poznata među našom omladinom zaljubljenom u rok budući da je već odveć ispretresana na koncertima Partibrejkersa. Međutim, kakvo nas je vreme snašlo, dobro dođe povremeno podsećanje na to da predaja nije odgovor. Instrumental preuzima na sebe deo besa i prkosa koji Frontline emituje i bio bi prava stvar da nije (dobra) kopija stila koji je izgradio Rage Against The Machine. Spot za pesmu „To sam ja“ urađen je u crno-belom maniru i koristi svakodnevne prizore sa ulica grada prikazujući na taj način glavnog junaka pesme kao delić mase ali istovremeno i kao jedinstvenu ličnost koja vodi neku svoju unutrašnju bitku. Za novosadsku publiku vaspitavanu u pank i rok okruženju Frontline je bend koji će svakako okupiti određenu masu i odraditi finu svirku. Za publiku na nacionalnom nivou, bend bi morao da poradi na autentičnom zvuku kako bi se istinski izdvojio.

Novi album Drugi dolazak može se poslušati i besplatno preuzeti na sajtu Nocturne magazina.

(Visited 81 times, 1 visits today)