Freddy Krueger uskoro u Novom Sadu


fredi_krugerRok bend iz Rume Freddy Krueger, u narednom periodu gostovaće u Novom Sadu. Priliku da ih poslušate imaćete 6. aprila u Crnom Biku i 24. maja u klubu Route 66.

Freddy Krueger je oformljen 23. decembra 2002. u Rumi. Bend je dobio ime po liku iz poznatog serijala horor filmova „Strava u Ulici Brestova“.

“Zašto baš Freddy? Pa, pored velike zainteresovanosti za te flmove i muzika koju ovaj bend voli i svira takođe je vezana za to vreme. Naravno pričamo o HARD ROCK-u 80-tih i početkom 90-tih, brzim solažama, upečatljivim rifovima, moćnim baladama kao i iskrenim tekstovima utemeljenim na poeziji…”, objašnjavaju članovi benda.

Bend je učestvovao na mnogobrojnim svirkama, kako lokalnim tako i na onima koje je organizovala kultna radio stanica Beograd 202.

Krajem aprila 2006. godine na Koncertu Rumskih Bendova (KRB), bend osvaja prvo mesto. Nagrada je bila snimanje u studiju u Novom Sadu. Ime demo-snimka je „Nova Noćna Mora“.

Dva meseca kasnije po odluci sudija Zaječarske Gitarijade taj snimak u konkurenciji od 156 bendova osvaja četvrto mesto i ulazi među 20 najboljih, a pesma „Između Pakla i Nebesa“ izabrana je među tri najbolje na festivalu.

Kroz Freddy Krueger je prošlo dosta ljudi, i zbog tih promena imao je i pauze, ali od 2010. godine intenzivno radi snimanju albuma, kao i na prezentovanju kako autorskih, tako i kaver pesama.

(Visited 118 times, 1 visits today)