Forever Storm, Twisted Tales, Nevreme i drugi na niškom heavy metal maratonu


Niški metal maratonU subotu, 09. novembra od 19:30h u klubu Juridicum na Pravnom fakultetu biće održan prvi niški heavy metal maraton, na kojem će nastupiti bendovi Forever Storm, Twisted Tales, Nevreme, Testator, Chromatic i Limbo.

Forever Storm je kragujevački heavy/thrash metal bend nastao 2006. godine i biće im ovo prvo gostovanje u Nišu. Bend je do sada pobedio na crvenačkom “C.M.O.K” festivalu, beogradskom “Avala Rock” festivalu, svetskom takmičenju “Metal Battle” i osvojio zavidan plasman u live emisiji “Rat Bendova”. 2009. godine su objavili album Soul Revolution koji je proglašen za najbolji album te godine po mišljenju slušalaca radija Beograd 202 i čitalaca portala “Serbian Metal”. Učestvovali su na najvećem svetskom metal festivalu “kultnom Wackenu” i osvojili treće mesto u konkurenciji od 28 metal bendova iz celog sveta. Te godine su u revijalnom delu Wackena nastupili Iron Maiden, Alice Cooper, W.A.S.P, Motley Crue i mnogi drugi. Bend je nedavno završio snimanje drugog albuma Tragedy, koji čeka na objavljivanje.

Twisted Tales je kuršumlijski thrash metal bend nastao 2004. godine. Prošle godine su objavili debi album We Shall Be Heard, a decembara meseca tekuće godine kreću na svoju prvu evropsku turneju zajedno sa japanskim thrash metal bendom Deaflock. U okviru ove turneje dva benda će nastupiti u Bosni, Sloveniji, Italiji, Francuskoj, Belgiji, Nemačkoj i Španiji.

Nevreme je kuršumlijsko-beogradski hard & heavy bend. Nastali su 2009. godine, a 2011. su objavili svoj debi album Pešcani Sat sa kojeg su snimili i spot za pesmu “Slomljen”.

Lokalnu podršku na ovom koncertu pružiće metal bendovi iz Niša, i to: Testator (speed/thrash), Limbo (metal) i Chromatic (Judas Priest Tribute).

Ulaznice po ceni od 300 dinara će moći da se kupe u Cd Sound music shopu (na kraju novog podzemnog prolaza), Music Houseu (Generala Milojka Lešjanina 12, kod Simfonijskog orkestra) i klubu Pravnog fakulteta (Juridicum), a pretprodaja počinje u ponedeljak 28. oktobra.

(Visited 97 times, 1 visits today)