Foo Fighters u pulskoj Areni


Foo Fighters, američke rock legende, premijerno dolaze na ove prostore u sredu 19. juna 2019. godine i to u pulsku Arenu. Jedan od najvećih rok bendova poslednjih 20 godina, stadionska atrakcija u svakom delu sveta, za svoj premijerni nastup u regionu odabrao je možda i najlepši koncertni prostor kojeg ovaj deo Evrope ima. Na izrazito ekskluzivnom nastupu, s brojem ulaznica ograničenim na samo 7.000 Foo Fighters će odsvirati svoj puni samostalni celovečernji koncert, trajanja minimalno 2 i po sata.

U pitanju je aposlutna je poslastica za sve ljubitelje rok muzike, kako zbog statusa i veličine Foo Fightersa, tako i zbog same lokacije na kojoj će se koncert održati.

Dejv Grol (Dave Grohl), bivši bubnjar Nirvane, osnovao je Foo Fighterse 1994., nakon smrti Kurta Kobejna (Kurt Cobain) i neko vreme bio jedini službeni član. U sledećim sezonama kroz bend je prošlo nekoliko članova, nakon kojih se, nešto prije 2000. iskristalizovala postava koju su uz Grola činili basista Nejt Mendel (Nate Mendel), gitarista Kris Šiflet (Chris Shiflett) i bubnjar Tejlor Houkins (Taylor Hawkins). Njih je 2006. pojačao Pet Smir (Pat Smear), Nirvanin touring gitarista i kratkotrajni član Fightersa sredinom 90tih te klavijaturista Remi Džafi (Rami Jaffee) koji sa bendom sarađuje od 2005., ali je 2017. postao punopravan član.

U 24 godine dugoj karijeri Foo Fighters su objavili devet studijskih albuma, osvojili 12 Grammy nagrada, i samo u SAD-u prodali preko 14 miliona albuma. Hedlajneri su svih najvećih svetskih festivala, a na samostalnim koncertima nižu impresivne brojke posete. Tako su ranije ove godine na londonskom Olimpijskom stadionu na dva koncerta skupili ukupno 140.000 ljudi. Njihov poslednji studijski album, Concrete and Gold, objavljen 2017., odveo ih je na nekoliko globalnih stadionskih turneja.

Leto 2019. bend će provesti nastupajući na manjem broju evropskih festivala kombinovano sa samostalnim koncertima, od koji je jedan upravo ovaj premijerni hrvatski, u pulskoj Areni.

Ulaznice u prodaju kreću u petak 23. novembra u 10:00, a po osobi, odnosno transakciji, moguće je kupiti maksimalno 4 ulaznice.

Cene po sektorima su:
Parter stajanje 460 kn
Tribine sjedenje 430 kn
Trava / gornje stajanje 370 kn
Osobe u invalidskim kolicima 190 kn

(Visited 43 times, 1 visits today)