Fontaines D.C. najavljuju novi album


Irski post-punk sastav, Fontaines D.C., predstavio je novi video za singl „A Hero’s Death“ koji će se naći na njihovom istoimenom budućem albumu.

Nova ploča trebalo bi da bude objavljena 31. jula za Partisan Records, a u pitanju je njihovo drugo studijsko izdanje koje nasleđuje hvaljeni debi Dogrel.

Nadolazeća kolekcija će sadržati ukupno 11 pesama, na kojima je kao producent radio Dan Carey u svom londonskom studiju. Iako je debitantski Dogrel nedovosmisleno i u celini žanrovski post-pank, A Hero’s Death je opisan kao suzdržanije delo, za koje su kao inspiracija poslužili Leonard Cohen The Beach Boys, ali i nešto savremeniji uzori kao što je Beach House.

Tematski će se oslanjati na sadašnjicu i sve njene nepoznanice, uključujući i mentalno stanje pojedinca, koje je glavni fokus titularne pesme. Kako navodi frontmen Grian Chatten: “Vodeći singl je napisan u vreme kada sam se osećao preopterećen potrebom da napišem nešto drugo što će otkloniti strah da nikada neću moći da dorastem našem prvom albumu. U širem smislu je o borbi između sreće i depresije i o nepoverenju koje se može javiti uz obe te emocije.

U nastavku možete pogledati spot u kome glumi Aidan Gillen, publici poznat kao Littlefinger iz serije Game of Thrones.

(Visited 13 times, 1 visits today)