Fontaines D.C. najavljeni za INmusic 2022


Irska post-punk petorka Fontaines D.C. na krilima hvaljenog drugog albuma A Hero’s Death vraća se pred hrvatsku publiku u junu 2022. godine u sklopu 15. izdanja INmusic festivala.

Jedno od najhvaljenijih debitantskih izdanja 2019. godine, Dogrel irskih Fontaines D.C. regionalna publika imale je prilike da čuje na 14. INmusic festivalu u junu iste godine kada su oduševili okupljenu publiku na festivalskom Hidden stageu. Godinu dana kasnije, Fontaines D.C. prepoznati su kao jedan od najzanimljivijih mladih muzičkih sastava čiji drugi studijski album A Hero’s Death objavljen krajem jula 2020. godine, osim hvalospeva kritike i publike, u prvoj nedelji prodaje uspešno s vrha UK lestvice izgurao čak i planetarno popularnu Taylor Swift.

Novi album talentovane petorke uz rastuću slavu i opravdane simpatije publike donosi zreliji, kompleksniji i samopouzdaniji muzički izraz u formatu jednog od nesumnjivo najboljih ovogodišnjih studijskih izdanja rok žanra. U svom drugom gostovanju na INmusic festivalu i u naponu kreativne i izvođačke snage, nema razloga ni opravdanja da propustite jedan od najboljih post-punk sastava nove generacije.

(Visited 22 times, 1 visits today)