Fontaines D.C. i Black Honey stižu na ovogodišnji INmusic


Irski Fontaines D.C. i britanski Black Honey najnovije su pojačanje Europavox stage koji donose novi, žestoki rok zvuk na pozornicu INmusic festivala #14

Fontaines D.C. nastali su u Dablinu, a otkad su krenuli svirati, ovaj petočlani bend pazi da njihova muzika odiše upravo šarmom irske prestonice. Snažan debitantski singl „Liberty Belle“ osvojio je top liste u Irskoj, ali i Velikoj Britaniji, a upravo nakon prvog singla ih je primetila publika i struka. Nastavili su u istom tonu i drugim singlom „Hurricane Laughter“, a svakom novom pesmom dokazuju da su jedno od perspektivnijih muzičkih imena koja su se pojavila u Evropi poslednjih godina.

Britanski četvoročlani bend Black Honey osnovan je 2014. godine u Brajtonu, a od samoga početka oko njih se stvara jaka muzička priča. Debitantski album Black Honey pohvalili su publika i struka, a nakon što su bili predgrupa sve popularnijem bendu Royal Blood, kreću na samostalnu turneju. Predvođeni sjajnom Izzy B. Phillips, Black Honey su jedan od onih bendova o kojima ćemo još dugo slušati, a na pozornicu INmusic festivala donose svoje snažne i iskrene pesme u alternativnom i indie rok tonu.

Ovi talentovani bendovi pridružuju se ranije najavljenim izvođačima kao što su SuedeThe HivesThe CureFoalsLPKurt Vile & The Violators , SkindredPeter Bjorn and JohnGarbage, Santigold, Frank Turner & The Sleeping Souls i drugi.

Četrnaesto izdanje INmusic festivala održaće se od 24. do 26. juna na zagrebačkom Jarunu, a ulaznice po ceni od 499 kuna mogu se nabaviti putem službenog INmusic webshopa.

(Visited 11 times, 1 visits today)