Fonic (promocija albuma „Urbana legenda“) @ Klub Route 66, Novi Sad (nagradna igra)


Fonic (predgrupe: The Lates, Šišarke, Emphaty) @ Klub Route 66, Novi SadU novosadskom klubu Route 66 11. februara beogradski bend Fonic održaće koncertnu promociju albuma „Urbana legenda“ u organizaciji web portal RockSvirke.

Promocija je zakazana za 22h, a kao podrška nastupiće još tri benda: The Lates (Beograd), Šišarke (Zrenjanin) i Empathy (Zrenjanin).

Bend je 2006. godine osnovao Doktor X i već naredne godine izdali su EP koji je sadržao tri pesme. Usledili su koncerti, festivali i snimanje novog materijala. Album „Urbana legenda“ završen je u aprilu 2011. godine i na njemu se nalazi 11 autorskih pesama. Tokom jula i avgusta 2011. godine bili su predgrupa Ribljoj Čorbi na njihovoj letnjoj turneji po Srbiji.

Spot za pesmu „Apsolutna ljubav“ završen je u septembru 2011. i emitovan je na mnogim TV stanicama da bi u decembru doživeo i premijeru na regionalnoj MTV televiziji.

Fonic će nastupiti u novom sastavu i pozivamo vas da čujete kako u osveženoj postavi zvuči „Apsolutna ljubav“ i ostale pesme sa aktuelnog albuma. Ovo će biti novosadska premijera albuma kao i početak koncertne sezone.

Cena ulaza 200 dinara.
Početak svirke će se poštovati, zato dođite na vreme Smile

Petoro najbržih koji daju tačan odgovor na nagradno pitanje ćemo nagraditi besplatnom ulaznicom za koncert.

Nagradno pitanje glasi: Navedite imena i tačan redosled pesama sa EP „Apsolutna ljubav“?

Odgovore pišite kao komentar ispod teksta na portalu RockSvirke. Nagradna igra traje najkasnije do subote do 17h. Dobitnici karata biće kontaktirani putem mail-a o detaljima, a imena će im biti objavljena i na zvaničnoj facebook stranici Rocksvirke.

Nešto više o bendovima koji će nastupiti te večeri:

The Lates

Bend je nastao 2005-e godine. Sa ozbiljnim radom počinje oko 2009-e kada su bili i finalisti GBOB-a u Srbiji. Takođe bend je do sada sarađivao na raznim svirkama i festivalima i sa Markom Osmanovićem (Divlje Jagode), Đorđe Gogov (Operacija Trijumf), Aleksandra Saška Janković (Lunar Pocket)…Trenutno se snimaju pesme u Pinkovom studiju, a u planu je i snimanje albuma posle Nove Godine.

Šišarke

Bend „Šišarke“ čine Aleksandar Rakita (vokal), Istok Radovanov (klavijature, sempler, gitara), Ivan Benović (gitara), Filip Luburić (bas) i Zoran Radovanov (bubnjevi). Šišarke su bend iz Zrenjanina koji postoji od 2009. godine i u poslednjih nekoliko meseci završavaju svoj prvi album koji bi mogao da se nađe u prodaji sredinom sledeće godine.

Empathy

Bend Empatija je zrenjaninski alternativni autorski rock sastav nastao krajem 2010. godine. Oformljen je od strane Predraga Papića (bubanj, vokal) i Nenada Radakovića (gitara, vokal), a ubrzo se bendu pridružuju i Rade Radojčić (bas gitara, vokal).

(Visited 75 times, 1 visits today)