Föllakzoid u Beogradu (nagradna igra)


Psihodelični čileanski sastav Föllakzoid svoj premijerni koncert u Srbiji održaće u večeras, 12. oktobra u 21h u beogradskom klubu Elektropionir, a koncertna agencija Rock Svirke i ovoga puta ima nagradnu igru za vas.

Putovanje je započeto kao trance iskustvo između dvojice prijatelja iz detinjstva Domingae i Dijega u Santijagu. Pod jakim uticajem nasleđa drevne muzike Anda, bend je uspeo da integriše svoje korene sa savremenim zvukom i tehnologijama sadašnjeg vremena, stvarajući bogatu, a istovremeno minimalističku elektro-organsku atmosferu. Ploča „l“ je njihova četvrta u dosadašnjoj karijeri, koja nasleđuje izdanje „lll“ iz 2015. godine, „ll“ iz 2013, odnosno samozvani album iz 2009. godine.

Föllakzoid raste svakom novom pločom gde ima za cilj da ispuni duge vremenske intervale koristeći sve manje elemenata. Kreativna perspektiva benda oduvek je bila da se oduči narativno i muzičko znanje koje oblikuje dostupne fizičke i digitalne formate i koncepcije, kako vizuelno, tako i muzički, kako bi se stvorila vremensko-prostorna metrička struktura koja rastvara i autora i narativne paradigme.

Kao predgrupa, nastupiće Roza, sastav koji čine Nebojša Kuzmanović (Mnjenje), Dušan Damnjanović (Mnjenje) i Stevan Ćirović (VVhile). Kažu da sviraju „muziku za liftove“ koja dosta vuče na krautrock sa primesama šumadijskog balearik gruva. Hipnotišuće i plesno, masno i poletno, idealna muzika za šetanje raskopanim Beogradom.

Ulaznice za večerašnji koncert možete nabaviti po ceni od 1500 dinara.

Koncertna agencija Rock Svirke vas nagrađuje. Pet čitalaca koji budu brzi i tačno odgovore na pitanje dobiće po jednu ulaznice za sutrašnji koncert. Odgovor je potrebno poslati na mejl adresu office@rocksvirke.com. Sa dobitnicima će biti kontaktirano mejlom, a na našoj fejsbuk strani objavićemo njihova imena.

Nagradno pitanje: „Kako se zove i pod kojom etiketom jeovog leta objavljena aktuelna ploča benda Föllakzoid?“

(Napomena: odgovore slati isključivo putem mejla, ne na fejsbuku; takođe molimo da se jave samo oni koji planiraju da idu, kako neko ne bi bio uskraćen za nagradu. U pitanju je spisak, tako da će isključivo moći da uđu osobe koje su nagradu dobile).

(Visited 79 times, 1 visits today)