Föllakzoid premijerno u Srbiji


Photo credit: Ebru Yildiz

U subotu, 12. oktobra u beogradskom klubu Elektropionir, premijerni koncert u našoj zemlji održaće čileanski sastav Föllakzoid.

Föllakzoid, duo iz Santijaga, prestonice Čilea, najavljuje novo studijsko izdanje pod nazivom I koje će se pojaviti 1. avgusta pod etiketom Sacred Bones.

Putovanje je započeto kao trance iskustvo između dvoje prijatelja iz detinjstva Domingae i Dijega u Santijagu. Pod jakim uticajem nasleđa drevne muzike Anda, bend je uspeo da integriše svoje korene sa savremenim zvukom i tehnologijama sadašnjeg vremena, stvarajući bogatu, a istovremeno minimalističku elektro-organsku atmosferu. Ploča I biće njihova četvrta u dosadašnjoj karijeri, koja nasleđuje izdanje III iz 2015. godine, II iz 2013, odnosno samozvani album iz 2009. godine.

Föllakzoid raste svakom novom pločom gde ima za cilj da ispuni duge vremenske intervale koristeći sve manje elemenata. Kreativna perspektiva benda oduvek je bila da se oduči narativno i muzičko znanje koje oblikuje dostupne fizičke i digitalne formate i koncepcije, kako vizuelno, tako i muzički, kako bi se stvorila vremensko-prostorna metrička struktura koja rastvara i autora i narativne paradigme.

Za razliku od njihovih prošlih albuma koji su snimljeni u jednom tejku sa full bendom, za ovu ploču bilo im je potrebno tri meseca zasebnih snimanja – gitare, bas, bubnjevi, sintisajzeri i vokali, sve snimljeno u izolaciji. Rezultat toga jeste set pesama u kojima strukturalna vizija niti benda niti producenta nisu oblikovali metričke ili tonske prostorne smene, ali gde su i dalje bile subliminalno prisutne u svakom od delova koji čine strukturu i frekventne modulacije koje ih vode.

Ulaznice za ovo veče mogu se do 2. septembra nabaviti po promotivnoj ceni od 1000 dinara (ograničeni kontigent), a nakon toga po regularnoj ceni od 1200 dinara. Na dan koncerta cena ulaznica će iznositi 1500 dinara. Prodajna mesta u Zaokretu i Felix Shopu, TC Sremska.


(Visited 24 times, 1 visits today)