Fluid Underground i Viseći Vrtovi Vavilona objavili zajednički singl


Fluid Underground i Viseći Vrtovi Vavilona - Kao nekadaAlternativni bendovi Fluid Underground i Viseći Vrtovi Vavilona objavili su zajednički singl „Kao nekada“. Pesma je objavljena kao besplatan download preko etikete Balkanrock Records.

“Do saradnje je nastalo apsolutno jednostavno, jer se meni neverovatno dopao album Visećih Vrtova- ‘Indigo deca’. Mi (Fluid Underground) smo imali pesmu koja nam je nekako štrčala iz našeg materijala koji spremamo za novi album. Dok sam je slušao kao demo snimak pomislio sam da bi se tu savršeno uklopio Dejanov glas”, kaže Miloš Petrenj iz benda Fluid Underground.

Fluid Underground je stoner rok bend iz Vlasotinca potpuno mračnog zvuka i teških distorzija. Nastali su 2000. godine pod uticajem bendova poput Sonic Youth, Mudhoney, Motorhead, The Melvins, Kyuss… Objavili su dva studijska albuma Napad i prve noći i Decembar, kao i EP Sumrak Bogova.

Zvuk Visećih Vrtova Vavilona zasniva se na spoju modernih gitarskih rifova, energične ritam sekcije i melodičnih vokala, dok se tekstovi, koji su na srpskom jeziku, pretežno bave pojedincem u modernom socijalnom okruženju. Osnovani su 2011. godine i prošlog leta objavili su debi album Indigo deca.

(Visited 53 times, 1 visits today)