Flogging Molly stižu ponovo na INmusic festival 2014!


Flogging MollyDefinitivno jedan od najzanimljivijih i najzabavnijih bendova koji se mogu zamisliti na muzičkim festivalima obogatiće i line up nadolazećeg INmusic festivala koji će se održati od 23. do 25. juna (lipnja) 2014. godine na jarunskom Otoku mladosti. Uz do sada potvrđene The Black Keys, Pixies i MGMT, listi festivala se pridružuje sedmočlaniirsko-američki pank bend iz Los Anđelesa, Flogging Molly! Flogging Molly su sjajan live bend, a u to ćete se moći uvjeriti na devetom INmusic festivalu, i to na OTP World Stageu!

Flogging Molly je osnovan 1997. godine u Los Anđelesu. Ime su dobili po pabu Molly Malone gde su imali svoje prve nastupe, a prepoznatljivi zvuk razvijaju spajajući tradicionalne irske instrumente s ostalim instrumentima, kao što su gitare, bubnjevi i violine. Iako se nisu uklapali u mainstream muzičke industrije, ubrzo ih njihov rad i rastući broj privrženih fanova vode ka potpisivanju za Side One Dummy izdavačku kuću te izdavanju prvog studijskog albuma Swagger (2000.), koji je ispunio početna očekivanja i prodao se u više od 50.000 primeraka.

Uslijedio je 2002. godine Drunken Lullabies, na kojem se izdvajaju singlovi „Rebels of the Sacred Heart“ i „The Son Never Shines (on Closed Doors)“. Album Float postao je njihov najuspješniji album, na kojima su singlovi „Paddy’s Lament“ i „You Won’t Make a Fool Out of Me“. Godine 2011. izdali su posljednji studijski album Speed of Darkness koji je završio na broju 9 Bilboardove muzičke liste. Uz pet studijskih, objavljuju i nekoliko live albuma, a mogu se pohvaliti s više od milion i po prodanih nosača zvuka. Kao prvenstveno live bend, Flogging Molly nastupaju više od drugih bendova te su stalno na velikim svetskim turnejama, što dovoljno govori o njihovoj popularnosti. Na INmusicu su nastupili 2010. godine i održali jedan od najzabavnijih nastupa festivala! Već do sada potvrđena imena garantiraju jedan od najboljih INmusica do sada zahvaljujući i potpori Ožujskog piva, OTP banke te Turističkoj zajednici Grada Zagreba koja je pomogla festivalu kada je bilo najteže.

Božićni paketi INmusic festivala koji su činili ulaznicu, dva Ožujska piva, vaučer OTP banke od 100 kn i festivalsku majicu su rasprodani! Festivalske ulaznice mogu se kupiti u Tisak Media centrima širom hrvatske, te putem Tisak Media Webshopa i sastava Entrio po ceni od 299 kuna.

(Visited 68 times, 1 visits today)