Fizičko izdanje novog albuma Normana Bikera biće dostupno od 31. jula


Norman Beaker Trio

Živa legenda bluza, Norman Biker (Beaker), predstavlja novo studjsko izdanje pod nazivom Running Down the Clock čije je digitalno izdanje objavljeno 8. maja za Wienerworld, dok će CD i LP (nešto kasnije) izdanje preko etikete Rock Svirke Records biti dostupno od petka, 31. jula.

Ploča je snimljena u Sound Station Studiju u Zagrebu između 12 i 19. januara ove godine, a na njoj su savršeno uklopljene dobro poznata energija sa koncerata, moćne emocije i, naravno, bogato muzičko umeće.

U januaru 2017. godine, Norman Biker postao je osmi britanski muzičar koji je zvanično priznat i uvršten u Blues Hall of Fame, a pre njega tu čast stekli su takva imena kao što su Džek Brus (Jack Bruce), Piter Grin (Peter Green), Džon Majal (John Mayall), Džef Bek (Jeff Beck), Kit Ričards (Keith Richards), Mik Džeger (Mick Jagger) i Erik Klepton (Eric Clapton).

Norman je među prvim umetnicima koji su pomogli da se iskristališe jedinstveni britanski bluz, R&B i rok zvuk koji je odjeknuo u svetu. Održavo je svoj karakteristični zvuk vitalnim tokom čitave slavne karijere, bilo svirajući solo ili sa vrhunskim predstavnicima bluza, soula i roka sa obe strane Atlantika kao što su Čak Beri (Chuck Berry), Džek Brus (Jack Bruce), Van Morison, Piter Grin (Peter Green), Badi Gaj (Buddy Guy), Rubi Tarner (Ruby Turner) i B.B. King.

Sada je odlučio da objavi album unapred kako bi brojnim fanovima omogućio da čuju nove pesme dok nestrpljivo čekaju na svirke odložene zbog posledica virusa korona. Epidemija je uticala na sve segmente života, pa tako i na muziku, ali Norman nas uverava kako će biti spremni za evropsku turneju čim se za to ukaže prilika. Kao basista i vokalista na albumu učestvuje Džon Prajs (John Price), Normanova desna ruka preko trideset godina, odnosno perspektivni hrvatski bubnjar Leo Anđelković, unevši potrebnu svežu krv i nespornu veštinu prilikom svirke. Prema Normanovim rečima, Leo je uneo promene u zvuku u odnosu na prethodni album We See Us Later, a kako je reč o odličnom producentu, odlučili su da provedu nedelju dana kod njega u studiju i posvete se radu na novoj ploči. Leo je bio zadužen za miks, a on i Mauro Širol uradili su mastering albuma. Mauro je još imao ulogu tonskog snimatelja, zajedno sa Ivanom Havidićem.

Na izdanju se nalazi 18 pesama najrazličitijih žanrova koji su ostvarili određeni uticaj na njih od bluza, roka, džeza, funk soula, kantrija, pa i daška folka. Sam Norman je izjavio kako je u pitanju raskrsnica raznih stilova koje je oduvek voleo, ali nije imao dovoljno slobode da ih snimi. Sada su sve snimili relativno brzo, tako da su zadržali uzbuđenje i emociju na svakoj pesmi. Svaka numera priča posebnu priču o situacijama koje dobro poznajemo i koje svi proživljavamo. Norman je napisao sve pesme baš za ovaj album i baš za ovu postavu i dodao kako je presrećan konačnim rezultatom jer je svoj trojici dalo novu životnu energiju i radost. Prema njegovim rečima, ovo je najranjiviji album koji je snimio, a svakako najuzbudljiviji. 

Gostujući muzičari:
Nick Steed – klavir/hammond na 7. i 11. pesmi
Antonija Vrgoč Rola – prateći vokal na 2. pesmi i perkusije
James Perri – prateći vokal na 2. pesmi
Boris Hrepić-Hrepa – harmonika na 18. pesmi

Fizičko izdanje (CD) je moguće poručiti od 31. jula 2020. godine:

Pošaljite nam vaše podatke (ime/prezime, adresa) putem nebojsa@rocksvirke.com

UPLATE:
12.99£ + poštarina za UK/ostatak sveta preko PayPal: wendyhume@ntlworld.com
14.4 EUR + poštarina za EU preko PayPal: booxamusic@gmail.com
10 EUR + poštarina za Balkan (bez EU zemalja) preko PayPal: petrovicnebo@gmail.com

(Visited 22 times, 1 visits today)