Fink – Cracks Appear (singl)


fink-resurgam-album-coverFink (Fin Greenall), dobro poznato ime alternativne, autentične i pomalo ekperimentalne muzike snimio je šesti studijski album Resurgam, koji je objavljen 15. septembra. Na tom albumu, nalazi se pesma „Cracks Appear“ i odmah se primećuje da je u pitanju veoma visoka produkcija, a pesma sama po sebi je akustična misao u električnom kaputu. Uz klavir, bubnjeve koji su ovde minimalni ali upečatljivi i gitaru koja daje osnovnu ekspresiju i akcentuje tamo gde je potrebno tu je i vokal koji je ubedljiv i koji ide u rasponu od tihog, polupromuklog i mističnog do čistog i visokog. Prepoznatljivi stil je i ovde. Ne mnogo reči i ne mnogo muzike. U muzici jedna tema od početka do kraja. Tekst obrađuje mračniju temu i neminovnost lošeg vremena protiv koga ima sve manje mogućnosti za otpor.

Fink je muzičar koji pored određenog minimalizma u muzici i tekstu, sa svojim pristupom i stilom itekako drži pažnju i ubeđuje ljude u svoju muziku.

U okviru svoje evropske turneje na kojoj promoviše novi album Resurgamkoncert u Domu omladine Beogradaklubu Firchie Think Tank Studio, Fink se vraća u Beograd 9. oktobra gde će održati i dva dana kasnije, 11. oktobra po prvi put pred novosadskom publikom u .

(Visited 54 times, 1 visits today)