Fink – Cold Feet (singl)


FinkFin Grinal (Fin Greenall), poznatiji pod imenom Fink sa albuma Fink’s Sunday Night Blues Club, Vol. 1 ima pesmu “Cold Feet”, koja ima obeležja njegove muzike, što istu čini prilično autentičnom. Čovek koji se dugo vremena bavio elektronskom muzikom prešao je na autentični izraz psihodelije, akustike i svog izraza bluza što je upravo spakovao u skoro 6 minuta staložene, mirne i svojstvene pesme.

Pesmom vlada jedna rečenica “Cold feet always walk in a vicious circle”, kao upozorenje ili kao tvrdnja. Sa muzičke strane vlada jednoličnost sa stilom uz isprekidane tonove i melodiju koja vlada. Početak pesme sa pratećim vokalima neodoljivo podseća na opus Krozbi, Stils i Neš (Crosby, Stills & Nash), što je za ovakvu vrstu pesme samo pohvala. Za ovog kantautora najveće prednosti su autentičnost i nepodložnost komercijalizaciji.

Treba napomenuti da će sredinom spetembra izaći i novi album Resurgam i da će tim povodom biti evropska turneja. Publika u Srbiji će imati prilike da ga uživo sluša i gleda 9.oktobra u Beogradu i 11. oktobra u Novom Sadu.

(Visited 65 times, 1 visits today)