Filmski spot: Zoster „Vrijeme je“


Zoster_Vrijeme_jeMostarska grupa Zoster izbacila je juče spot za pesmu „Vrijeme je“ sa njihovog poslednjeg albuma Imači kada. Numera je deo soundtreka filma ‘Nije sve u lovi“, reditelja Daria Pleića, nastalog u produkciji Interfilma iz Zagreba.

Glazba Zostera vrlo je filmična. Pjesma ‘Vrijeme je’ odlično se uklopila u naraciju filma.”, izjavio je  Dario Pleić o korišćenju pesme benda Zoster u filmu.

Na albumu Imači kada, pa i u numeri „Vrijeme je“, članovi benda Zoster zvuče mnogo zrelije ali i mračnije. U njihovim pesmama sada preovladavaju  klavijature, orgulje i klavir. Udaljavaju se od rege zvuka i pronalaze inspiraciju u zvuku s kraja 60-tih i početka 70-tih godina.

Zvuk nismo unaprijed planirali, on se naprosto dogodio. Kroz jedan proces, nakon ulaska u studio, prirodno smo došli do otkrića“, rekao je za Studio 88, Mario Knezović pevač benda Zoster.

Promena u zvuku je, sudeći prema komentarima onih koji cene ovaj bend, više nego pozitivna a novom spotu za pesmu „Vrijeme je“ teško je naći neku veću zamerku.

Mario Knezović o saradnji na filmu kaže: “Nikad nismo naručili video, uvijek smo bili u nekoj autorskoj simbiozi s autorima naših videospotova. Mi njima uradimo muziku za film, a oni nama film za muziku. Muzika za film – film za muziku”

Film Daria Pleića “Nije sve u lovi” triler je koji govori o mladom paru, Ines i Robiju,  koji imaju sedam dana da otplate Robijev dug ili će oboje nastradati. Kad upoznaju imućnog bankara Marka koji bi pozajmicom mogao da ih spase, Ines i Marko se zbližavaju.

Glavne uloge u filmu glume Sara Stanić (Ines), Marko Cindrić (Robi) i Nikša Butijer (Marko).

(Visited 190 times, 1 visits today)