Film o životu Majkla Hačinsa


michael_hU pripremi je film o životu Majkla Hačinsa (Michael Hutchence) frontmena australijskog rok benda INXS koji se ubio pre 15 godina.

 „To je veliki zadatak. Scenarista sam 35 godina i ovo je nešto što sam želeo da uradim više od 10 godina i sada se sve složilo“, izjavio je radiju Ej-Bi-Si scenarista Bob Galinski (Robert Galinsky) najpoznatiji po filmu „Tanka linija smrti“.

Galinski je takođe najavio da kasting  počinje ove godine.

Film će se zvati „Two Worlds Colliding“ (Sudar dva sveta) i biće zasnovan na knjizi „Samo čovek – pravi Majkl Hačens“, koju su napisale pevačeva majka i sestra.

Biće u maniru „Reja“, filma o Reju Čarlsu i „Hod po ivici“ o Džoniju Kešu, odnosno Galinski planira da snimi film o celom životu muzičara, a ne samo o određenom poglavlju.

Želeli bismo da počnemo od detinjstva i pokažemo kako je izrastao u muškarca, i njegovu evoluciju po dolasku u INXS, kako ga je to transformisalo, i naradno nejgov privatni život„, rekao je Galinski.

Želim da to bude film o čoveku, ne samo o tipu koga ste gledali na sceni već o tome ko je bio Majkl Hačens, šta ga je pokretalo, koji su bili njegovi demoni, šta je voleo“, dodao je on.

Grupa INXS bila je jedna od najvećih krajem 1980ih i početkom 1990ih, mahom zahvaljujući harizmi Hačensa.Tokom života, Hačens je imao niz afera sa poznatim glumicama, manekenkama i pevačicama, uključujući Kajli Minog.

Pronađen je mrtav u sidnejskom hotelu 1997. godine i sudski veštak je presudio da je reč o samoubistvu budući da je pevač bio depresivan i pod uticajem alkohola i narkotika.

Na pitanje ko bi mogao da igra Hačensa u filmu Galinski je rekao: „Razgovarao sam sa nekoliko momaka, tu je jedan engleski džentlmen, nekoliko Australijanaca, ali bih voleo da izaberem nekoga na prvu loptu“.

Grupa INXS koja je posle Hačensove smrti nastavila da nastupa, nedavno je saopštila da se povlače sa scene posle 35 godina rada. Više o tome možete pročitati ovde.

(Visited 73 times, 1 visits today)