Film o Hendriksu: „All Is By My Side“


hendrix_filmAll Is By My Side“, film o čuvenom Hendriksu (Jimi Hendrix) režisera Džon Ridlija (John Ridley), sniman je prošle godine u Irskoj, više od šest nedelja, a njegova premijera će se održati u septembru na Toronto International Film Festivalu.

Takođe, 7. oktobra premijeru će doživeti i dokumentarni film „Jimi Hendrix: The Guitar Hero“, istog reditelja, a ulogu naratora je dobila još jedna gitarska legenda – Sleš (Slash). Ulogu gitarske ikone, dobio je Andre 3000 (Andre Benjamin), poznatiji kao Dre, američki reper, poznat kao član rap benda Outkast.

Osim njega uloge Džimijevih devojaka će tumačiti Imodžin Puts (Imogen Poots), kao Linda Kit (Linda Keith) i Hejli Etvel (Hayley Atwell), kao Kejti Etingem (Kathy Etchingham).

Film obuhvata period života Hendriksa na putu ka svetskoj slavi, sa početkom u 1966. godini, kada ga je u poznatom njujorškom klubu prvi put primetila Linda Kit, pa sve do snimanja prvog albuma Are You Experienced. Ono što je zanimljivo je da film neće sadržati nijednu Hendriksovu kompoziciju već će se baviti ranijim periodom Hendriksove karijere, tačnije njegovim probojem u svetu gitare.

(Visited 93 times, 1 visits today)