Film o EKV objavljen na DVD-u


Milan Mladenović - EKVDokumentarni film Dušana Vesića „EKV – Kao da je bilo nekad“ o sudbini kultne beogradske rok grupe „Ekatarine Velike“ objavio je na DVD-u Multimedia Records.

„Krug se zatvorio. Imali smo seriju, imali film, i imamo sada i DVD izdanje. Nadam se da izgleda dostojno benda o kome je film“, rekao je na promociji filma njegov režiser Dušan Vesich, koji je i koscenarista sa Sandrom Rančić.

„Kao da je bilo nekad“ je pre dve godine kao četverodelnu seriju emitovala Radio-televizija Srbije, a potom je Vesić sa istoimenim filmom išao na nekoliko festivala u regionu, gde je dokumentarac imao zapažena prikazivanja.

U 85-minutnom dokumentarcu o „EKV“ govore njeni nekadašnji članovi basista Dragiša Uskoković-Ćima, bubnjari Ivan Fece Firči, Ivan Ranković i Marko Milivojević, pevačica Tanja Jovićević, i brojni savremenici i prijatelji benda.

Vesichev dokumentarac prvi je otvoreno progovorio o uticaju droge na beogradski postnovotalasni bend, koji danas važi za jedno od najuticajnijih i najpoštovanijih imena jugoslovenskog i srpskog rokenrola.

Ključna tri člana benda, koji se najpre zvao „Katarina II“, a potom „Ekatarina Velika“, bili su gitarista i pevač Milan Mladenović (1958-1994), basista Bojan Pečar (1960-1998) i klavijaturistkinja Margita Stefanović (1959-2002).

Na prvom albumu „Katarina II“ (1982) svirao je bubnjeve Ivica Vdovich-Vd (1960-1992), prethodno sa Mladenovićem član kultnog „Šarla akrobate“.

„Dokumentarni film ‘EKV – Kao da je bilo nekad’ je uzbudljiva i potresna priča o životu i smrti, stvaranju i zavisti, ljubavi i mržnji, usponu i padu. Svi članovi kreativnog jezgra ‘EKV-a’ preminuli su u periodu od 1992. do 2002. godine“, saopštio je Multimedia Records“.

{youtube}ON4PJ0vPl1Y{/youtube}

(Visited 103 times, 1 visits today)