Fil Kolins: Zbogom, ne mogu više!


Phil CollinsFil Kolins namerava da okonča muzičku karijeru nakon što je saznao da će zbog zdravstvenih problema morati da potpuno odustane od sviranja bubnjeva.

Bivši frontmen grupe Genesis rekao je da oseća kako je ovo “dobro vreme da raskine” sa muzikom i da “ne veruje da će ikome nedostajati”.

Pored problema sa sluhom Kolins (60) ima i dislociran pršljen i oštećenje nerava na rukama kao posledicu dugogodišnjeg sviranja bubnjeva.

Međutim, slavni muzičar tvrdi da je, i pored bolesti, odlučio da se povuče jer je ljudima “dojadilo” da ga slušaju i da za njega ionako nema više mesta na sadašnjoj muzičkoj sceni.

“Kada gledam dodelu MTV nagrada pomislim da ne mogu da budem u istom poslu s tim ljudima. Ne pripadam tom svetu i ne verujem da ću ikome nedostajati. Više volim da se sam povučem iz cele te priče”, rekao je Kolins u intervjuu za časopis “FHM”.

Kolins, koji od 2007. živi sam u Švajcarskoj nakon razvoda od treće supruge, uživao je ogromnu popularnost tokom 40 godina kao bubnjar i pevač grupe Dženezis, ali i kao solo muzičar. Prodao je više od 150 miliona albuma i jedan je od umetnika koji je najviše zaradio od muzike u svetu.

Među njegove najveće hitove spadaju “In The Air Tonight”, “Against All Odds” i “Two Hearts”.

Osvojio je sedam Gremi nagrada i Oskara za pesmu “You’ll Be in My Heart” koju je napisao za Diznijev animirani film “Tarzan”.

{youtube}JIVaUcE4kAM{/youtube}

(Visited 56 times, 1 visits today)