Fil Kolins ponovo stvara


Phil CollinsNa premijeri mjuzikla „Tarzan” u Štutgartu, bubnjar i pevač Fil Kolins (Phil Collins) obratio se novinarima sa vešću o mogućem povratku muzičkoj karijeri.

Nemačke novine „Bild” i „Hamburger Abendblatt” javljaju kako Kolins razmatra i ponovnu saradnju sa bendom Genesis. Ova vest izazvala je veliko oduševljenje među ljubiteljima koji su svojim komentarima preplavili forume benda.

Kolins se navodno povukao sa muzičke scene usled zdavstvenih problema zbog kojih je 2011. morao odustati od sviranja bubnjeva, iako je zbog nastalih medijskih nagađanja na svom sajtu izjavio da se ne povlači, već da samo pauzira kako bi se fokusirao na porodični život. Sada se čini da ga je upavo to vreme provedeno sa porodicom inspirisalo da ponovo stvara. U avgustu ove godine njegov najstariji sin Sajmon (Simon Collins), pevač i bubnjar benda Sound Of Contact (dobitnika nagrade Prog Award), izjavio je: “On je sjajan. Ide mu odlično. Zapravo, ponovo piše i provodi više vremena sa porodicom, pa i sa mnom. Mislim da jednostavno uživa u preko potrebnoj pauzi od turneja. Koliko god da uživa u njima, bitno je da se s vremena na vreme opusti i prosto uživa u tome što je postigao provodeći neko vreme sa porodicom.”

Kolins je nedavno izjavio kako je želja njegovih mlađih sinova Nikolasa (Nicholas Collins) i Metjua (Matthew Collins) da ponovo vide oca u akciji potakla njegovo interesovanje. Kolins navodi i to da ga ni predlog njegovog menadžera da ponovo počne da radi ne bi toliko motivisao kao želja njegovih sinova.

„Bild” čak navodi izjavu Kolinsa koji potvrđuje glasine o ponovnom radu: „Razmišljam o tome da ponovo nastupam, čak i sa bendom Genesis. Sve je moguće. Mogli bismo da odemo na turneju po Australiji i Južnoj Americi. Tamo još nismo bili.“ Međutim, još uvek nema nikakvih vesti od celokupnog benda.

U novembru sledeće godine, Genesis slavi 40 godina od njihovog albuma Lamb Lies Down On Broadway.

(Visited 71 times, 1 visits today)