Fenomenalni Šveđani ponovo u Beogradu!


Sabaton @ Mikser, Beograd 2016Švedski hevi-metal heroji, Sabaton, ponovo dolaze u Beograd povodom promocije svog aktuelnog albuma Heroes. Koncert će se održati u Mikseru, 8. februara 2016. godine. Isto veče nastupiće mađarski bend Wisdom, kao i domaća podrška bend Armageddon.

Za one koji nisu upoznati sa njihovim radom, zvuk benda Sabaton bazira se na „power“ i „speed“ metalu, a glavni motivi njihove muzike su istorija i rat, naročito veliki sukobi poput prvog i drugog svetskog rata. Predvođeni moćnim baritonom Joakimom Brodenom (Joakim Brodén), Sabaton su od 1999 do danas izbacili sedam studijskih albuma i stekli vernu fan bazu u svetu.

U Srbiji su, pre svega zahvaljujući seriji fenomenalnih koncerata, stekli čitavu armiju fanova. Posvećeni metalci kažu „metal je rat“, a malo koji bend poznaje umetnost ratovanja tako dobro kao Sabaton.

Veterani domaće metal scene i jedni od pionira „symphonic metal“ zvuka Armageddon nastupiće kao domaćini fenomenalnim Šveđanima. U svojoj dugoj istoriji od 1987. kada su nastali, bend nikada nije nastupio u srpskoj prestonici tako da će koncert 8. februara predstavljati pravu ekskluzivu za sve fanove „heavy“ zvuka.

Đorđe Letić, alfa i omega benda Armageddon izjavio je sledeće povodom ovog vrlo ekskluzivnog nastupa: „Ovo je za mene jedan od najsvetlijih trenutaka u dugoj istoriji Armageddona, prvenstveno što pratim rad Sabatona od prvog albuma, a ‘Art Of War’ znam skoro napamet. Svirati kao njihova predgrupa je ostvarenje jednog sna i za mene posebeno velika čast. Još ako se sve odigrava u tako sjajnom prostoru, pred vatrenom beogradskom publikom, zadovoljstvo je još veće!“

Ulaznice u prodaji po ceni od 2.600 (pretprodaja) i 3.000 dinara (na dan koncerta). Prodajna mesta: Felix Shop, Mungos i Eventim.

(Visited 79 times, 1 visits today)