FC Apatride UTD u „Ilegali“


FC Apatride UTD @ Klub Ilegala, BeogradBeogradski reggae sastav FC Apatride UTD održaće koncert pod sloganom „Radnička klasa ne glasa“.

Mesto: Klub Ilegala, Beograd (Vasina 19)
Vreme: 22h

Povod za koncert su predstojeći izbori, te bend upućuje poziv svojim fanovima da ne daju glas diktaturi kapitala i ne izlaze na izbore i tim povodom prenosimo delić intervjua frontmena Abdelrahim Heiravija datog Blicu pre par dana.

Blic: U klubu „Ilegala“ zakazali ste koncert 4. februara pod sloganom „Radnička klasa ne glasa“, povod za koncert su predstojeći izbori. Vi kao bend upućujete poziv svojim fanovima da ne daju glas za diktaturu kapitala i ne izlaze na izbore?

– Parlamentarizam je jednopartijski politički sistem vladavine bogatih. Političke stranke samo su podgrupe te jedne partije. Izlaskom na izbore dajete im legitimitet i kontrolu nad vašim životima. Zločinci nastavljaju da se bogate preko svake mere. Dali su nam bedne plate, povećali radno vreme, a cene su sve veće i veće. Radimo za njih, da bismo kupili od njih. Reklamama i televizijom su nas naterali da želimo stvari koje ne možemo da imamo, samo da bi nam uvalili kredite koje ne možemo da vratimo. Pokušavaju da nas ubede da ukoliko ne izađemo na izbore nemamo prava da se bunimo, dok je istina upravo suprotna; ko izađe nema prava da se buni. Ne dozvolite da vašim životima upravljaju interesi kapitalista. Demokratija je samoupravljanje, a ne diktatura kapitala. Ne treba izaći na izbore jer nam treba promena sistema, a ne promena vlasti – poručuje Heiravi.

Fc Apatride Utd je militantni roots reggae sastav koji već duže vreme gradi karijeru u inostranstvu, izdavši prva dva albuma za francusku etiketu „Makasound“ i treći za britanski „Uraban edated Records“.

Pored beogradskog koncerta, zakazan je i novosadski za 11. februar i klub CK13 o kome će biti više reči u narednima danima.

Ulaz je 400 din, a pretprodaja karata u knjižari „Plato“.

(Visited 65 times, 1 visits today)