Fates Warning u Ljubljani


Fates WarningAmerički pioniri progresivnog metala Fates Warning nakon skoro jedne decenije vraćaju se sa novim studijskim albumom. Darkness In A Different Light će izaći posljednjeg dana septembra za novog izdavača, imena istog kao i bendov album iz 1994. godine – Inside Out.

Darkness In A Different Light je prvi album ovog sjajnog benda za Inside Out Music i prvi nakon FWX iz 2004. godine. Za mikrofonom još uvek impresionira Rej Older (Ray Alder), gitarski rad u rukama je majstora Džima Matjeosa (Jim Matheos) i Frenka Arestia (Frank Aresti), a ritam sekcija se sastoji od Džoija Vere (Joey Vere) i Bobija Jaržombeka (Bobby Jarzombek). Bez Džona se već tri decenije ne može zamisliti Armored Saint, Džim se u devedesetima okušao sa solo albumima, a kasnije je radio sa Džonom Arčom (John Arch) i ex-Dream Theater klavijaturistom Kevinom Murom (Kevin Moore) u cenjenom projektu OSI. Reference posldnjeg pridošlog u Fates Warning, Bobija Jaržombeka, jako su dobro znane. Čovek je sa Riotom snimio nekoliko albuma, sarađivao sa ‘metal Bogom’Robom Halfordom (Rob Halford), Iced Earthom, vreme provodio i sa Sebastianom Bahom (Sebastian Bach) iz Skid Rowa, a celu deceniju radio sa Spastic Ink.

Frontmen Rej Plder novi je album opisao kao plod napornog dvogodišnjeg rada celog benda: „Verujem da je sadašnja postava benda najbolja do sada i mislim da smo to pokazali na ovom albumu. Budući da je od našeg poslednjeg studijskog proizvoda prošlo gotovo devet godina, ponosan sam na to što smo postigli.“

Fates Warning se sa novim albumom vraća u Ljubljanu. Nastupiće u intimnoj atmosferi kluba Orto Bar, a ovaj poseta će biti prava prilika da se uživo proveri što su to komponovali na Darkness In A Different Light.

Bend koji je odigrao jednu od ključnih uloga u formiranju progresivnog metala vraća se u klub vrlo blizu vas. Ne propustite priliku doživeti Fates Warning u intimnoj klupskoj atmosferi i osigurajte sebi ulaznicu na vreme.

Datum: 15.10.2013. godine,
Lokacija: Orto Bar, Ljubljana

Ulaznice u pretprodaji: Cena do 15.9.: 18 evra, cena nakon 15.9.: 22 evra. Cena na dan koncerta: 25 evra.

Prodajna mesta: Eventim, On Parole.

(Visited 74 times, 1 visits today)