Exit objavio gitarska pojačanja za Explosive stage


Organizatori Exit festivala koji se ove godine održava od 4. do 7. jula najavili su novi kontigent izvođača koji će nastupati na najžešćoj Explosive bini.

Nova pojačanja predvodi jedno od vodećih svetskih deathcore imena – Whitechapel, koji premijerno stižu na ove prostore i čiji živi nastupi predstavljaju pravu energetsku bombu koja se ne propušta.

Giganti švedske melodic death scene, Soilwork, takođe se pripremaju za svoj premijerni nastup u Srbiji, kako bi publiku poveli na sonično putovanje kroz svoju bogatu karijeru, ali i podelili sa njom pesme sa najnovijeg studijskog albuma “Verkligheten”.

Evoluciju svog zvuka i desetogodišnjicu muzičke karijere na Explosive bini proslaviće Booze & Glory, neustrašiv street punk/Oi! sastav iz Londona sa herojskom posvećenošću nastupima uživo.

Jedan od svojih karakteristično lucidnih nastupa prirediće nemačke i svetske legende dark wave industrial scene, Das Ich, koji su od osnivanja krajem osamdesetih do danas inspirisali bezbroj umetnika širom sveta.

Silovite rifove doneće i Enforcer, jedan od najjačih heavy speed metal bendova iz Švedske u konstantnom usponu popularnosti već 14 godina, kao i jedno od najcenjenijih doom metal imena ove unikatne i mračne scene, švedski October Tide.

U Novi Sad stižu i holandski hardcore sastav Vitamin X, mladi engleski punk bend Grade 2, dok iz ruskog smrznutog pakla dolazi crossover banda Siberian Meat Grinder.

Publici Explosive bine predstaviće se i rumunski Sur Austru, bend koji je oformljen od preostalih članova kultnog sastava Negura Bunget, sa ciljem održavanja besmrtnog duha tog benda.

Iz regiona stiže slovenački sastav KAOZ, velenjski metal starosedeoci prisutni na sceni više od 20 godina, stvarajući soničnu thrash džunglu svojim jedinstvenim pristupom muzici.

Pored njih, eksplozivnu armiju na ovogodišnjem Exitu činiće i Scandal, melodični street punk sastav koji dolazi iz Rumunije, situiran u Londonu, Otvoreni Prelom, anarho hardcore pankeri iz Srbije, Asphalt Chant kao vodeći domaći dark wave bend, kao i veterani rumunske gothic doom scene – Grimegod.

Najekstremniju binu na Petrovaradinskoj tvrđavi pokoriće i malteški ekstremni metalci MartYriuM, hardcore band iz Beograda – Bronze, dok iz regiona stiže pojačanje u vidu dva zagrebačka sastava – hardcore grupe Ponor i metalcore benda Pale Origins, a za oldschool heavy metal prizvuk biće zadužen domaći sastav Thundersteel.

Petrovaradinsku tvrđavu na narednom izdanju EXIT festivala posetiće neka od najaktuelnijih imena, ali i žive legende svetske muzičke scene, među kojima su rok titani The Cure, rok bend o kome se trenutno najviše priča Greta Van Fleet, najčuveniji DJ svih vremena Carl Cox, ikona žestoke scene i nekadašnji frontmen Pantere Phil Anselmo sa svojim bendom The Illegals, metal diva besprekornog vokala Tarja Turunen, kao i Dimitri Vegas & Like Mike, Paul Kalkbrenner, Lost Frequencies, Sofi Tukker, Tom Walker, 65daysofstatic, The Selecter, Whitechapel, Arcturus, Soilwork, Entombed A.D, Peter and the Test Tube Babies, Booze & Glory, Total Chaos, Das Ich i Atheist Rap, kao i mnoga druga velika imena koja će biti objavljena u narednim nedeljama.

(Visited 40 times, 1 visits today)