Exit: Dolazi Pulp!


PulpSaopštenje za javnost iz novembra 2010.godine glasilo je: “Pulp je odlučio da se ponovo sastane i odsvira nekoliko koncerata sledećeg leta. Na svirkama će nastupati originalni članovi benda (Nik Benks, Džarvis Koker, Kandida Dojl, Stiv Makej, Rasel Senior i Mark Veber) i sviraće stvari iz svih perioda svoje karijere. Da, to znači da ćete čuti svoje omiljene pesme!”

Jedan od nekoliko koncerata koji će klasična postava Palpa nakon 15 godina odsvirati jeste i onaj na Exitu u Novom Sadu, pored već zakazanih nastupa na najvećim evropskim festivalima. A kad nas poznati šefildski pop bend na tvrđavi upita “Sećate li se prvog puta?” (Do You Remember The 1st Time) znamo i šta ćemo da odgovorimo: ko se ne bi setio prve kasete Palpa koju smo još u srednjoj školi presnimili od starije sestre!

Pulp je oformljen 1978. godine i momentalno stekao predanu bazu poštovalaca, da bi 1995. godine, nakon singla Common People, postali svetski poznati i priznati. Isti singl postao je himna svih “gubitnika” sveta, jedna od pesama koja je obeležila devedesete i melodija koju je svaki prestareli tinejdžer u sebi pevušio dok je nameštao sako možda isuviše moderan za gradić u kojem živi. Ovo je bio plodotvoran period za bend koji je sa albumom Different Class dostigao prvo mesto britanske liste albuma, a čak četiri singla sa ovog albuma našla su se među top deset singlova u Velikoj Britaniji.

Pulp je objavio ukupno sedam albuma, od kojih je poslednji izašao 2002. godine, a na predstojećoj turneji sviraće u sastavu koji se nije okupio od 1996. godine. Bend odlikuje ekscentrični frontmen za kojim uzdišu fanovi svih generacija, kao i melodramatični stihovi. Ukratko, Pulp je sve ono što pop bend i treba da predstavlja.

(Visited 62 times, 1 visits today)