EXIT 2018 – širok spektar Explosive stage-a


Kao i uvek, Eksploziv bina (Explosive stage) na predstojećem Egzitu 2018 će ponuditi širok spektar žestokog zvuka i žestoke svirke.

U dijapazonu od panka do treš metala, treba prvo pomenuti britanske pank legende Cockney Rejects. Jedan od najuticajnijih pank bendova, vlada scenom već 40 godina, a većina njihovih hitova poput čuvenog „Oi, Oi, Oi“ i navijačke himne „I’m Forever Blowing Bubbles“ na koncertima izaziva delirijum. Za takve i slične svirke, Novi Sad je najpogodniji grad za ovaj koncert koji će se održati u petak, 13. jula.

Obavezna hard kor lektira su pioniri ovog pravca, naravno iz Njujorka – Madball. Ovo im nije prvi nastup na Egzitu, a prošli koncert pamtimo po dve stvari, po višesatnom kašnjenju (za šta oni nisu krivi) i po sat vremena beskompromisnog hard kora uz snažne poruke. Ove godine, novu dozu žestoke energije očekujemo u petak 13. jula.

Nemačka metal scena je oduvek bila više nego respektabilna, a bitan elemenat te scene je Grave Digger koji će prvi put svirati na Egzitu. Ova grupa je 36 godina na metal sceni i samouvereno vlada festivalima i dvoranama širom sveta. Jedan od povoda za ovaj koncert će biti promocija njihovog aktuelnog, 18. po redu albuma Healed by Metal.

Brujeira, sinonim za ekstremnost iz Meksika sa svojom mnogobrojnom postavom će takođe obogatiti spektar na Eksplozivu.

Ovoj grupi treba dodati i Asphyx, holandski ded metal bend koji je za 31 godinu postojanja izdao 9 albuma i sasvim sigurno će pružiti odličnu svirku.

(Visited 126 times, 1 visits today)