Evropska turneja Lise Hanigan kreće iz Beograda


lisa-hannigan-european-spring-tour-2017-webNakon fenomenalnog premijernog solo nastupa u regiji, irska kantautorka Lisa Hanigan (Lisa Hannigan) se u sklopu evropske turneje u okviru koje promoviše prošlogodišnji album At Swim vraća u Srbiju. Ovog puta uz podršku benda, 28. marta nastupa u Domu omladine Beograda (Velika sala), 29. marta u klubu Firchie Think Tank Studio (Velika sala) u Novom Sadu, 30. marta u klubu Tvornica kulture u Zagrebu i 31. marta u klubu Kino Šiška u Ljubljani.

Ulaznice su u prodaji:

  • za beogradski koncert po promotivnoj ceni od 1200 (parter, ograničen kontigent) i 1500 dinara (balkon, ograničen kontigent) na prodajnim mestima Eventim-a, Gigstix-a, DD Tickets-a, Zaokret, kao i u Felix Shop-u (TC Sremska, II sprat, radno vreme: 12 – 20h). Kada se rasprodaju promotivne ulaznice, regularna pretprodajna cena do dana koncerta iznosiće 1500 (parter) i 1800 dinara (balkon), a na sam dan za ulaznicu je potrebno izdvojiti 1800 dinara.
  • za novosadski koncert po promotivnoj ceni od 900 (parter, ograničen kontigent) na prodajnim mestima Eventim-a, Gigstix-a i DD Tickets-a. Kada se rasprodaju promotivne ulaznice, regularna pretprodajna cena do dana koncerta iznosiće 1200 (parter), a na sam dan za ulaznicu je potrebno izdvojiti 1500 dinara.

Aktuelni singl „Undertow“ se nalazi na albumu At Swim, koji je do sada primio mnoštvo pozitivnih kritika. Producent albuma je Aron Desner (Aaron Dessner). Album je zauzeo 24. mesto na top listi UK Charts, što je ujedno i najviši rang Lise Hannigan u Britaniji. Album At Swim je nominovan i za nagradu Irish Choice Music Prize za 2017. godinu.

Nakon dvogodišnje turneje na kojoj je promovisala svoj prethodni album Passanger Lisa Hanigan je započela rad na svom novom albumu At Swim. Kao prekretnica u radu, svakako je poziv od Arona Desnera iz benda The National i producenta Dark Was the Night. Radeći sa Desnerom i spoznajući novi duh koji je doneo život u Londonu, Lisa Hannigan je stvorila album At Swim koji se delom tiče nostalgije za domom i Dablinom, ali i ljubavi.

Treći album At Swim od samog početka i pesme „Fall“ donosi potpuno drugačiji akustični zvuk. Sa svakom novom pesmom putujemo sve dublje u magični prostor gde se gube granice između ljubavi i smrti, prošlosti i sadašnjosti, tuge i sreće. Daleko od Dablina i svoje kuće, Lisa Hanigan je album stvarala u Londonu. Udajena od sigurnog mesta, Lisa kaže da se osećala izgubljeno i uplašeno, a njeno stanje je uticalo na nove pesme koje su bile u procesu nastanka. Album su obeležile pesme poput balade „Ora“, zatim „A Prayer for the Dying“ ili „Snow“ koju je napisala zajedno sa Aronom Desnerom. Pesme koje sadrže čudne melodije pomešane sa violinom i akustičnim zvukom gitare, kao i tekstovima koji su inspirisani ličnim iskustvom, ili iskustvom bližnjih, su upravo ono što nam Lisa daje na novom albumu. Na ovom albumu Lisa je želela da pokaže više. Pesme koje je napisala su direktne, prirodne i toliko savršene da zajedno grade jednu celovitu priču, poznatiju kao At Swim.

Ova mlada kantautorka prvobitno dospeva u žižu javnosti 2001. godine, i to kao ženski vokal uz Demijena Rajsa (Damien Rice) na njegovim najprodavanijim albumima O i 9. Svoju solo karijeru započinje 2007. godine, od kada je objavila dva studijska albuma Sea Saw (2008), Passanger (2011) i aktuelni At Swim (2016). Sarađivala je sa mnogim poznatim muzičarima, od Reja Lamontanja do Herbija Henkoka, i osvojila je mnoge muzičke nagrade i nominacije, kako u Irskoj, tako i u Americi. Lisa pleni svojim šarmom, a njen snažni vokal ostavlja bez daha.

http://www.lisahannigan.ie/
https://www.facebook.com/lisahannigan
https://www.youtube.com/channel/UCNORKXVBYvONsojiPmS_tKQ
https://www.instagram.com/lisahannigan/
https://open.spotify.com/artist/0z7Yuv7DuDQ5SaVn4VSlLt
http://www.deezer.com/album/13290751

(Visited 131 times, 1 visits today)