Time: 9PM
Venue: SKC
Country: Serbia
The Jesus Bolt čine Gerard Starkie i Hazel Winter. Sa sedištem u Bristolu u Velikoj Britaniji, par piše i svira ono što Louder Than War opisuje kao „alternativni bluz, skifl folk, boemski art pop“. Oboje su poreklom sa severa Engleske. Starki je iz malog sela Blekrod iz šireg Mančestera, Hejzel iz Durama.
Machine Gun Nest je drugi album ovog dua. Zaista eklektična mešavina žanrova i tekstura, od surf roka do folka preko panka u 6/8 taktu. Bogate harmonije vrištećih falseta, kakofonija gitara prošaranih orguljama, klavikorda, dečijih dronova i klavira koji padaju niz stepenice. Od udarnih motoričkih ritmova do nežnih udaraljki putem dlanova, sve prožeto oštrim i veoma raznovrsnim lirskim temama.
Album “Machine Gun Nest” objavljen je, 29. septembra 2023. godine, za Rock Svirke Records.
Starkijev prvi bend Witness objavio je dva hvaljena albuma 1999. i 2001. za Island Records pre nego što je snimio dva solo albuma. Posle 10 godina rada kao gitarista u bristolskoj art rok instituciji The Blue Aeroplanes, Starkie je napustio bend 2017. neposredno pre nego što je formirao The Jesus Bolt.
Hejzel Vinter, koju je Q Magazine opisao kao „prvu damu zapadne zemlje bluz noir gitare“ i Louder Than War kao „… low-fi genija kojeg povremeno opsedaju duhovi Viktorije Vud i Iana Durija“, takođe je odslužila “kaznu” kao gitarista u The Blue Airplanes tokom njihove Beatsongs ere ranih 90-ih, ostavljajući bend punih 15 godina pre nego što se Starki pridružio. Potom je snimila niz albuma, video spotova, „Bleak Blogs“ i knjigu poezije „Plašim se svinje na gradskoj farmi“ u decembru 2018.