Time: 9PM
Venue: KSET Pab
Country: Bosnia and Herzegovina
Nakon odličnih nastupa prošle godine na INmusic festivalu i klubu Drugstore u Beogradu, hvaljen od publike i kritike širom sveta tuareški sastav Tamikrest održaće svoj premijerni nastup u Banja Luci, 15. aprila 2023. godine u KSET Pabu sa početkom u 21h u organizaciji koncertne agencije Rock Svirke gde će promovisati aktuelni studijski album „Tamotaït“
20:00 Ulaz
21:00 Koncert
Ulaznice:
20 KM – promo (ograničen kontigent do 15. marta)
25 KM – pretprodajna cena (od 15. marta do 15. aprila)
30 KM – na dan koncerta
Prodajno mesto: KSET Pab
Rezervacija ulaznica moguća putem mejla: office@rocksvirke.com (ime i prezime, kontakt telefon).
Kada je Tamikrest osnovan 2006. godine, svi muzičari su bili u ranim dvadesetim. Poreklom su iz regiona oko Kidala, grada na severu Malija. Svi su išli u školu Les enfants de l’Adrar u Tinzavatenu, maloj oazi usred pustinje, koju su finansirale evropske fondacije. Tu su budući članovi Tamikresta stekli osnovnu muzičku obuku.
Njihovu mladost oblikovao je građanski rat koji se vodio između 1990. i 1995. Mnogi članovi porodice i prijatelji su poginuli dok su se Tuarezi borili za svoju autonomiju. Kada su 2006. izbili novi neredi, Ousmane Ag Mossa i njegov prijatelj Cheick Ag Tiglia odlučili su da se ne bore oružjem, već da muzikom skrenu pažnju na problem Tuarega.
Tamikrest na jeziku tamašeka znači spoj, veza, čvor, koalicija. Članovi grupe dolaze sa različitih meridijana (Mali, Niger, Alžir i Francuska). Želeći da u potpunosti preuzmu svoj tuareški identitet, našli su u pobunjeničkoj muzici Ihumar načine da to izraze.