Time: 8PM
Venue: A38 Hajó
Country: Hungary
A Tamikrest öt tagja a világ különböző régióiból érkezik. Zenéjük tisztelgés a Touareg identitás előtt, modern rock hatásokkal fűszerezve. A dalszöveg a szabad világ véget nem érő vágyáról szól. Dalaik üzenetén keresztül a Tamikrest a Tamasheq költészetét és kultúráját akarja elérhetővé tenni egy olyan világ lakói számára, amely nagyobb, mint a szaharai sivatag.
“A sivatag fogad minket, a nyelv egyesít, a kultúra köt össze minket.”
A történet Kidalban, Mali nyolcadik régiójának fővárosában kezdődik, a tea forr… amikor úgy döntöttek, hogy csak két régi „házi készítésű” gitárral megalapítanak egy együttes.
“Bár fiatalok vagyunk, a gitároknak még mindig hat húrja van!”
Néhány évvel később a Tamikrest büszke lehet a megtett útjára. A banda jelentős nemzetközi színpadokon játszott, és világszerte vannak rajongói.
Manapság a Tamikrest feszesebben szól, mint valaha. Az 5 tagból álló formáció (szólógitár, ritmusgitár, basszusgitár, djembé és dob) a fül és a szem számára is gazdag világot hoz!
A Tamikrest egy élénk, visszautasíthatatlan rock and roll kijelentéssel tér vissza. Azóta a legerősebb albumuk a 2013-as nagysikerű Chatma bizonyítja, hogy a banda nem csak felteker, hanem meditatív légkörük is érvényesül.