July 2, 2024
Sonido Gallo Negro
Time: 8PM
Venue: Zappa Baza
Country: Serbia

edan od najboljih bendova iz Meksika, Sonido Gallo Negro, održaće premijerni nastup u Beogradu i Srbiji, 2. jula 2024. godine na Zappa Barci (Ušće bb) sa početkom u 21 čas u organizaciji
koncertne agencije Rock svirke gde će promovisati aktuelni album “Paganismo”

Sonido Gallo Negro je bend iz Meksiko Sitija koji se vraća korenima psihodelične tropske muzike sa gitarama, ekscentričnim orguljama, analognim sintisajzerima, tereminom. Oni kombinuju egzotičnu retkost i ezoteriju koja će promeniti vašu percepciju i naterati vas da igrate do iznemoglosti.
Devetočlani instrumentalni kolektiv stvorio je sopstveni miks lisergične kumbije u zadivljujuće audio-vizuelno iskustvo sa garderobom punom paganskih maski i kostima i umetnikom kakav je Dr Alderete. On koristi “tagtool” softver za kreiranje projektovanih slika u realnom vremenu, koje intuitivno reaguju na muziku.
Od 2010. godine imali su više turneja po Evropi i Americi, posetili 20 zemalja i više od 50 gradova. Do sada su objavili pet studijskih albuma, od kojih aktuelni “Paganismo” datira iz 2022. godine. Svakako da su jedna od najpoznatijih grupa iz Meksika u ovom trenutku.
Highlights
– Pesma “Cumbia del Borras” korišćena je u filmu ROMA, reditelja Alfonsa Cuaróna
– Prvi su latino-američki bend u globalnoj Apple iPhone kampanji
– Jedan od 12 bendova iz Meksika koji su učestvovali u famoznim Live Sessions for KEXP (Sijetl)
– Tri puta su nastupali na Vive Latino festivalu
– Pesma “El Mercado De Los Brujos” se našla na soundtrack za film Chicuarotes, koji je režirao Gael Garcia Bernal
– Grupa je održala 4 ekskluzivna nacionalna koncerta za premijeru druge sezone Netfliksove serije “La casa de las Flores”
– Rasprodata promocija novog albuma Paganismo u klubu Salón u Los Anđelesu