April 12, 2023
Sofia, Bulgaria
Time: 20:00
Venue: Sofia Live Club
Address: Bulevard "Bulgaria" 1, 1000 Ndk, Sofia
Zipcode: 1463
Country: Bulgaria
Аларма Пънк Джаз & Афронавтите на Космострадата!
Навръх световния Ден на космонавтиката понякога всеки ден е Великден!
За втори път след големия концерт на Басеку Куяте & Ngoni Ba и българската група на Аюуне Суле през 2019г. имаме на сцената две африкански групи в една вечер, и то какви!
Tamikrest, бидейки първата туарегска дезърт блус формация, свирила някога в България, вече имат своята вярна аудитория у нас след концерта им в рамките на “Аларма Пънк Джаз” миналото лято. А техният сънародник Баба Сисоко, представител на една от най-големите грио-фамилии в Мали, идва у нас за първи път. По инициатива на създателя на първия джаз факултет в Македония и един от най-оригиналните китаристи на Балканите Тони Китановски, чийто нов албум “Афро-Китано” предстои съвсем скоро да излезе за Enja Records. С участието на друг виртуоз и бенд-лидер с легендарен статус не само на Полуострова (а и със свои собствени търсения в областта на африканското музикално наследство) – Васил Хаджиманов. В двойния концерт ще се включи с танцова хореография и любимата на всички ни Мария Косса, една от най-активните фигури на афро-сцената в България и създателка на центъра “Африкая”
БИЛЕТИ има в системата на EpayGo https://epaygo.bg/3385018159 и на касите на EasyPay. Първите 30 са само по 30 лв. После стават 35, след изчерпването им – 37 и накрая (след свършването и на третия тираж) – 40 лв.
Заглавието на събитието е почит към творчеството на Хулио Кортасар, а плакатът е дело на Иглика Коджакова.
Aфртърпартито е от Stretch.