Time: 8.30PM
Venue: KSET Pab
Country: Bosnia and Herzegovina
Svetski poznati rok i bluz gitarista i pevač Filip Sejs (Philip Sayce) održaće svoj premijerni nastup u Banja Luci, 13. jula 2023. godine na KSET Pab-u (Patre 5) sa početkom u 21 čas u organizaciji koncertne agencije Rock svirke.
20:00 Ulaz
21:00 Koncert
Ulaznice (u prodaji od utorka 6. juna):
25 KM – promo (ograničen kontigent od 50x ulaznica ili do 30. juna)
30 KM – pretprodajna cena (od 30. juna do 13. jula)
35 KM – na dan koncerta
Prodajna mesta: KSET Pab i Nomad – Coffee Shop (Milana Tepića 24)
Rezervacija ulaznica moguća putem mejla: office@rocksvirke.com (ime i prezime, kontakt telefon).
“One of rock’s best-kept secrets”.
– London Daily Star, UK
“Philip… when you went out to space on the guitar… I thought, I’m going to learn how to play the guitar! ‘Cause if you can get that kind of feeling from a guitar, I would like that!”
– Oprah Winfrey
“Who the fuck is that guitar player!? Pretty amazing, Philip”
– Jon Bon Jovi, GRAMMY Event
Filip Sejs (USA/CAN) trenutno jedan od najboljih električnih gitarista na planeti. Izuzetno talentovani američki i kanadski gitarista i pevač, rođen u Velsu (UK), sa zadivljujućim rok-bluz stilom, nastupiće po prvi put u Beogradu u okviru evropske turneje na kojoj će promovisati svoj aktuelni studijski album “Spirit Rising”.
“Za mene, rok, bluz, džez i hip-hop svi potiču iz istog porodičnog stabla“, kaže Sejs. “Tako da svoj zvuk najčešće opisujem kao ‘roots’ muziku jer sadrži uticaje svih tih elemenata. U isto vreme, želim da svoj zvuk usmerim u nove pravce koji odražavaju ko sam, gde sam i kuda dalje idem. To je bio najuzbudljiviji deo u stvaranju Spirit Rising-a. Eksperimentisati sa toliko ljudi iz različitih kreativnih sredina bilo je pravo uzbuđenje i privilegija.”
Oni koji traže vatrenu gitaru Filipa Sejsa naći će je u izobilju na Spirit Rising-u. Na kraju krajeva, ovaj aspekt njegovog muzičkog identiteta je način na koji je izgradio svoju reputaciju, počevši od svog usvojenog rodnog grada Toronta, gde ga je legendarni Džef Hili (Jeff Healey) uzeo pod svoje okrilje kasnih 1990-ih. Nakon turneje po svetu kao član Hilijevog benda, Sejs se preselio u Los Anđeles, gde je četiri godine svirao sa legendarnom Melisom Eteridž (Melissa Etheridge) pre nego što je zvanično započeo samostalnu solo karijeru 2009. godine sa album ‘Peace Machine’. Njegovi naredni albumi su uspostavili bazu fanova u Evropi, gde je bio na turneji sa ZZ Top i Deep Purple. Sve ovo je na kraju privuklo pažnju Warner Music Canada 2015. godine, što je dovelo do objavljivanja albuma Influence 2015. godine.