Time: 8PM
Venue: Victoriateatern
Country: Sweden
Norman Beaker är en av de som definierat British Blues som genre och det är få som serverar musiken mer troget än vad han gör. Gitarrsoundet, rösten och låtarna är lika fräscha och kraftfulla som när han först började uppträda på klubbarna på 60-talet i norra England.

Beaker är främst är känd som en bluesman, men rör sig sömlöst mellan genrerna jazz, rock, pop och R&B med samma lätthet som kännetecknar hans liveframträdanden och originallåtar.
► Picknickevenemang
► Torsdag 26 september, insläpp kl 19, på scen kl 19.30.
► Pris: 260 kr vid bord, 220 kr på balkong. Stud/pens: 220 kr vid bord, 180 kr på balkong.
► Biljetter säljs online: www.victoria.se/sv/b/43855 och över disk via Kulturcentralen, Södra Förstadsgatan 18, Malmö, 040-10 30 20. (Vi rekommenderar förköp. Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.)
Mer info:
Beaker har hållit sitt signaturljud vid liv under hela sin framstående karriär, oavsett om han spelat solo eller med andra stora artister inom blues, soul och rock från båda sidor av Atlanten, inklusive Chuck Berry, Jack Bruce, Van Morrison, Peter Green, Buddy Guy, Ruby Turner och BB King.
I januari 2017 blev Norman Beaker en av endast åtta brittiska artister från 2000-talet som officiellt erkändes och infördes som legendar i “American Heritage Society’s Blues Hall of Fame” tillsammans med artister som Jack Bruce, Peter Green, John Mayall, Jeff Beck, Keith Richards, Mick Jagger och Eric Clapton.
På det senaste albumet ”Running Down the Clock” från 2020 återfinns förutom blues, inslag av rock, jazz, funk, soul, country och till och med folkmusik. Om soundet på plattan säger Norman att det innehåller ett stort tvärsnitt av stilar som han alltid gillat, men att stilarna inte alltid känts tillräckligt fria för att spela in; men att då bandet spelade in materialet så snabbt har det gjort att de kunnat bibehålla spänningen och känslan på varje spår. Varje låt berättar sin egen historia om situationer som vi alla känner igen och lever oss igenom.
På scen:
Norman Beaker – sång och gitarr
Slavica Tucakov – bas och sång
Marco Mattietti – trummor