February 10, 2023
Jerry Joseph
Cancelled Facebook event
Time: 8PM
Venue: Singles
Country: Bulgaria
Джери Джоузеф е легендарна фигура на американската алтърнатив крънтри-рок сцена вече повече от три десетилетия. Роден е в Сан Диего, но е живял и в НюЙорк, Солт Лейк Сити и Нова Зеландия, а понастоящем – в Портланд, Орегон. Свързваме името му с цяла плеяда любими групи групи като The Jackmormons, Stockholm Syndrome, The Denmark Veseys и, разбира се, Little Women.

Музикалните му пътешествия го отвеждат в Ливан , Израел, Иракски Кюрдистан, Индия и Афганистан, като същевременно успява да издава по един албум почти всяка година. За повече от 3 декади той е натрупал впечатляващ авторски музикален каталог, завидни печати в паспорта си и е усъвършенствал шоуто си на живо, като е свирил на всякави сцени, каквито можете да си представите.
През 2018 г. Джери основава организацията с нестопанска цел Nomad Music Foundation, посредством която лично доставя китари и преподава музика на хора, живеещи в непривилигировани ситуации и в конфликтни зони.
Предпоследният му албум The Beautiful Madness (2020) e продуциран от Патерсън Худ от Drive-By Truckers, чиито са думите: “За мен Джери е култова фигура, която в някаква алтернативна реалност лесно би могла да бъде една от най-големите звезди в света. Един от най-великите изпълнители на живо, които някога съм виждал, и един от любимите ми автори на песни”. Музикантите Drive-By Truckers са и групата , с която Джери записва албума. Наричан от критиката “тройна заплаха”, Джери Джоузеф е еднакво впечатляващ и като автор на песни, и като китарист, и като певец на сцената.