Time: 8.30PM
Venue: KSET Pab
Country: Bosnia and Herzegovina
Don Antonio, italijanski trubadur, (bivši član sastava Sacri Cuori) i njegov sastav “Trinidad” održaće svoj drugi nastup u KSET Pabu u Banja Luci, u sredu 8. maja 2024. godine u sa početkom u 21 čas gde će promovisati aktuelni studijski album „Lacosta.
21:00 Don Antonio Trinidad

Ulaznice:
12 KM – promo (ograničen kontigent do 29. aprila)
16 KM – pretprodajna cena (od 29. aprila do 8. maja)
20 KM – na dan koncerta (8. maj)
Prodajno mesto: KSET Pab i Nomad Coffee & Shop
Rezervacija ulaznica moguća putem mejla: office@rocksvirke.com (ime i prezime, kontakt telefon).
Poštuj autorsku muziku i muzičare, kupi ulaznicu!
Recenzije:
“A deep, fun, intense southern trip from the Mediterranean to the Pacific Ocean, from the Adriatic sea to El Rio de la Plata” – Gideon Coe on BBC Radio 6 Music
“A Masterpiece” – Blow Up Magazine
“Wonderful, Cinematic, Italian and International” – Boomerang
“5 stars (on 6)” – MusikExpress
Pre nego što se svet zaustavio 2020. godine Don Antonio (Antonio Gramentieri) je više od decenije bio na turneji po SAD, Velikoj Britaniji i kontinentalnoj Evropi sa sopstvenom sinematskom muzikom, najpre sa sastavom Sacri Cuori, a zatim kao Don Antonio sa pratećim bendom, takođe kao pratnja Alejandra Escoveda (njihova saradnja na ploči The Crossing takođe je dovela do gostovanja u emisiji This Morning na CBS televiziji, na televiziji BBC, emisiji NPR-Tiny Desk i drugima), Dana Stuarta iz Green on Red, Richarda Bucknera i drugih, kako na koncertima, tako i na albumima. U međuvremenu, bavio se komponovanjem muzike za filmove, dokumentarce i reklame, a čak se pojavio u italijanskoj seriji L’Alligatore.
„Moja muzika je uvek muzika za imaginarne filmove”, kaže Don Antonio, “i to je bila tako srećna okolnost da se ovaj album (kao i pretodni) ukrsti sa zahtevima Netflixa dok je još uvek je bio u procesu snimanja, a onda je postao njegov deo”.
Don Antonio je bio zadužen za komponovanje originalne muzike za seriju, a u međuvremenu nekoliko pesama sa ploče Colorama prirodno su postale njen sastavni deo. Pesma Cinque Minuti di Te (gde se pojavljuje i italijanska pevačica Daniela Peroni) postala je glavna tema serije budući da taj štimung savršeno odgovara drami koju Wanna preživljava. Takođe, završna tema serije, Lyle (inspirisana likom iz Linčovog filma The Straight Story) nalazi se na listi pesama sa tog albuma sa svojom mirnom, gotovo western atmosferom.
“Cinque Minuti di Te krade atmosferu iz velikih italijanskih pesama šezdesetih, u kombinaciji sa balskim ambijentom i stvara misteriju uz stihove i glas Daniele. Reč je o ljubavi i manipulacii, ljubavi i gubitku samopouzdanja, pogrešnim snovima. Ustvari, postoji skrivena tama koja je savršena za Wannu”.