Time: 8.30PM
Venue: CK13
Country: Serbia

Don Antonio, italijanski trubadur, (bivši član sastava Sacri Cuori) i njegov sastav “Trinidad” održaće svoj nastup u CK13 u Novom Sadu, u utorak 7. maja 2024. godine u sa početkom u 21 čas gde će promovisati aktuelni studijski album „Lacosta“.

20:00 Ulaz
21:00 Don Antonio Trinidad
Ulaznice:
700 RSD – pretprodajna cena (do 7. maja)
1.000 RSD – na dan koncerta (7. maj)
Prodajno mesto: CK13, Novi Sad
Rezervacija ulaznica moguća putem mejla: office@rocksvirke.com (ime i prezime, kontakt telefon).
Poštuj autorsku muziku i muzičare, kupi ulaznicu!
Pre nego što se svet zaustavio 2020. godine Don Antonio (Antonio Gramentieri) je više od decenije bio na turneji po SAD, Velikoj Britaniji i kontinentalnoj Evropi sa sopstvenom sinematskom muzikom, najpre sa sastavom Sacri Cuori, a zatim kao Don Antonio sa pratećim bendom, takođe kao pratnja Alejandra Escoveda (njihova saradnja na ploči The Crossing takođe je dovela do gostovanja u emisiji This Morning na CBS televiziji, na televiziji BBC, emisiji NPR-Tiny Desk i drugima), Dana Stuarta iz Green on Red, Richarda Bucknera i drugih, kako na koncertima, tako i na albumima. U međuvremenu, bavio se komponovanjem muzike za filmove, dokumentarce i reklame, a čak se pojavio u italijanskoj seriji L’Alligatore.
„Moja muzika je uvek muzika za imaginarne filmove”, kaže Don Antonio, “i to je bila tako srećna okolnost da se ovaj album (kao i pretodni) ukrsti sa zahtevima Netflixa dok je još uvek je bio u procesu snimanja, a onda je postao njegov deo”.
Don Antonio je bio zadužen za komponovanje originalne muzike za seriju, a u međuvremenu nekoliko pesama sa ploče Colorama prirodno su postale njen sastavni deo. Pesma Cinque Minuti di Te (gde se pojavljuje i italijanska pevačica Daniela Peroni) postala je glavna tema serije budući da taj štimung savršeno odgovara drami koju Wanna preživljava. Takođe, završna tema serije, Lyle (inspirisana likom iz Linčovog filma The Straight Story) nalazi se na listi pesama sa tog albuma sa svojom mirnom, gotovo western atmosferom.