Venue: KSET Pab
Country: Bosnia and Herzegovina
Don Antonio, italijanski trubadur, (bivši član sastava Sacri Cuori) i njegov sastav The Graces održaće svoj premijerni nastup u KSET Pabu u Banja Luci, u subotu 18. marta 2023. godine u sa početkom u 21 čas gde će promovisati aktuelni studijski album „Colorama“:

20:00 Ulaz
21:00 Koncert
Ulaznice:
8 KM – promo (ograničen kontigent do 8. marta)
12 KM – pretprodajna cena (od 8. do 18. marta)
16 KM – na dan koncerta
Prodajno mesto: KSET Pab
Rezervacija ulaznica moguća putem mejla: office@rocksvirke.com (ime i prezime, kontakt telefon).
Recenzije:
“A deep, fun, intense southern trip from the Mediterranean to the Pacific Ocean, from the Adriatic sea to El Rio de la Plata” – Gideon Coe on BBC Radio 6 Music
“A Masterpiece” – Blow Up Magazine
“Wonderful, Cinematic, Italian and International” – Boomerang
“5 stars (on 6)” – MusikExpress
Colorama nas sve vraća instrumentalnoj muzici, svemirskom zvuku, među italijansku filmsku muziku, američke i afričke pustinje, granica i otkačenog folklora regije Emilija-Romanja. Čak i pre objavljivanja, muziku je preuzeo Netflix kao deo saundtreka njihove emisije FORTUNE SELLER: A TV SCAM.
Snimljen i komponovan sa toskanskim duom The Graces, kojeg čine bubnjar Piero Perelli i gitarista Luca Giovacchini u studiju Crinale – izgubljenom u padinama Emilije-Romanje – Colorama uzima najrazličitije zvukove sveta, prikupljenih tokom godina na turneji, kreirajući snažan stilski predložak.
Pre nego što se svet zaustavio 2020. godine Don Antonio (Antonio Gramentieri) je više od decenije bio na turneji po SAD, Velikoj Britaniji i kontinentalnoj Evropi sa sopstvenom sinematskom muzikom, najpre sa sastavom Sacri Cuori, a zatim kao Don Antonio sa pratećim bendom, takođe kao pratnja Alejandra Escoveda (njihova saradnja na ploči The Crossing takođe je dovela do gostovanja u emisiji This Morning na CBS televiziji, na televiziji BBC, emisiji NPR-Tiny Desk i drugima), Dana Stuarta iz Green on Red, Richarda Bucknera i drugih, kako na koncertima, tako i na albumima. U međuvremenu, bavio se komponovanjem muzike za filmove, dokumentarce i reklame, a čak se pojavio u italijanskoj seriji L’Alligatore.
„Moja muzika je uvek muzika za imaginarne filmove”, kaže Don Antonio, “i to je bila tako srećna okolnost da se ovaj album ukrsti sa zahtevima Netflixa dok je još uvek je bio u procesu snimanja, a onda je postao njegov deo”.
Wanna – Fortune Seller je istinita priča o tv prodavačici koja je postala zvezda, a potom se našla u centru prevare koja je trajala godinama, da bi na kraju završila u zatvoru.
“Njena priča je neverovatno mračna, duboka, srećna, tužna, tragična, epska, baš svakakva i odvijala se gotovo 30 godina. Stvarno je bio izazov pronaći zvuk za to. Veoma zabavan izazov”