Time: 8PM
Venue: Gimnazija
Country: Serbia

Don Antonio, italijanski trubadur, (bivši član sastava Sacri Cuori) održaće nastup u Gimnaziji “Svetozar Marković” u Jagodini, u sredu 15. marta 2023. godine u sa početkom u 21 čas gde će promovisati aktuelni studijski album „Colorama“:

20:00 Ulaz
21:00 Koncert
Ulaznice:
200 RSD – promo (za osnovce, srednjoškolce i studente)
600 RSD – pretprodajna cena
800 RSD – na dan koncerta
Prodajna mesta: Agencija Atlantik
Kontakt: +38163626027 Vladimir Milanović
Rezervacija ulaznica moguća putem mejla: office@rocksvirke.com (ime i prezime, kontakt telefon).
Colorama nas sve vraća instrumentalnoj muzici, svemirskom zvuku, među italijansku filmsku muziku, američke i afričke pustinje, granica i otkačenog folklora regije Emilija-Romanja. Čak i pre objavljivanja, muziku je preuzeo Netflix kao deo saundtreka njihove emisije FORTUNE SELLER: A TV SCAM.
Snimljen i komponovan sa toskanskim duom The Graces, kojeg čine bubnjar Piero Perelli i gitarista Luca Giovacchini u studiju Crinale – izgubljenom u padinama Emilije-Romanje – Colorama uzima najrazličitije zvukove sveta, prikupljenih tokom godina na turneji, kreirajući snažan stilski predložak.
Pre nego što se svet zaustavio 2020. godine Don Antonio (Antonio Gramentieri) je više od decenije bio na turneji po SAD, Velikoj Britaniji i kontinentalnoj Evropi sa sopstvenom sinematskom muzikom, najpre sa sastavom Sacri Cuori, a zatim kao Don Antonio sa pratećim bendom, takođe kao pratnja Alejandra Escoveda (njihova saradnja na ploči The Crossing takođe je dovela do gostovanja u emisiji This Morning na CBS televiziji, na televiziji BBC, emisiji NPR-Tiny Desk i drugima), Dana Stuarta iz Green on Red, Richarda Bucknera i drugih, kako na koncertima, tako i na albumima. U međuvremenu, bavio se komponovanjem muzike za filmove, dokumentarce i reklame, a čak se pojavio u italijanskoj seriji L’Alligatore.
„Moja muzika je uvek muzika za imaginarne filmove”, kaže Don Antonio, “i to je bila tako srećna okolnost da se ovaj album ukrsti sa zahtevima Netflixa dok je još uvek je bio u procesu snimanja, a onda je postao njegov deo”.
Wanna – Fortune Seller je istinita priča o tv prodavačici koja je postala zvezda, a potom se našla u centru prevare koja je trajala godinama, da bi na kraju završila u zatvoru.
“Njena priča je neverovatno mračna, duboka, srećna, tužna, tragična, epska, baš svakakva i odvijala se gotovo 30 godina. Stvarno je bio izazov pronaći zvuk za to. Veoma zabavan izazov”.
Don Antonio je bio zadužen za komponovanje originalne muzike za seriju, a u međuvremenu nekoliko pesama sa ploče Colorama prirodno su postale njen sastavni deo. Pesma Cinque Minuti di Te (gde se pojavljuje i italijanska pevačica Daniela Peroni) postala je glavna tema serije budući da taj štimung savršeno odgovara drami koju Wanna preživljava. Takođe, završna tema serije, Lyle (inspirisana likom iz Linčovog filma The Straight Story) nalazi se na listi pesama sa tog albuma sa svojom mirnom, gotovo western atmosferom.