Time: 9.30PM
Venue: Hard Place
Country: Croatia

Petnaesto izdanje zagreb International Blues Festivala ima veliku čast kao glavnog izvođača predstaviti novu nadolazeću zvijezdu bluesa – Artur Menezesa.
Odmah nakon izlaska nastupnog albuma ARTUR MENEZESA 2010. blues scena se zainteresirala za njega i njegovo sjajno sviranje gitare. Mješavina hard rockin bluesa i svinging jazz groovea upotpunjena brazilskim korijenima donijela je na blues scenu dašak nečeg novoga što su mnogi prepoznali. Zadnji Album „Fadin Away“ izdan 2020. godine, osim gostovanja Joe Banamasse na jednoj pjesmi, donio je Arturu i „zelenu kartu“ tj. dozvolu za život u Americi od strane US vlade i to baš zbog njegovog doprinosa Blues glazbi. Ovaj mladi glazbenik (tek mu je 26 godina) uvršten je od legendarnog Guitar Player magazina na listu najboljih novih blues gitarista prošle godine, a on to stalno potvrđuje sjajnim koncertnim nastupima – tako je nedavno bio jedan od headlinera na Best Of Blues and Rock Festivalu u Brazilu rame uz rame sa legendama poput Buddy Guya i Steve Vaia. Još 2019te pobijedio je na natjecanju tvrtke Ernie Ball i osvojio nastup na legendarnom Eric Claptonovom Crossroads Guitar Festivalu. Isto tako osvojio je Gibson/Albert King nagradu za Najboljeg gitaristu od strane krovne blues organizacije Blues Foundation, a također i treće mjesto 2018. na International Blues Challengeu u Memphisu. Do sada je dijelio pozornice sa mnogim velikanima blues i rock scene, a ovaj mladi blueser po prvi puta dolazi u Hrvatsku na ekskluzivni nastup na 15tom izdanju Zagreb International Blues Festivala u klubu Hard Place u Zagrebu.
Kada nije na turneji Artur Menezes radi kao instruktor gitare na prestižnom Musicians Institute u Hollywoodu, a njegovi online satovi gitare su među najtraženijima. Artur je i jedan od osnivača brazilske blues udruge “Casa do Blues” (House Of Blues).