Eva Braun (gosti: Autopark) @ Gun Club, Beograd


Eva Braun @ Gun Club, Beograd„Eva Braun peva za zaljubljene“ samo je jedan od naslova koji je najavljivao koncert najpoznatijeg vojvođanskog pop benda u, ovaj put, intimnijoj atmosferi beogradskog Gun kluba i indikovao nešto drugačiji repertoar od očekivanog.

Mesto: Gun Club, Beograd
Datum: 24. februar 2012

Uprkos promeni termina održavanja, i deset dana kasnije Eva Braun je širila „good vibrations“, ljubav, prevashodno prema pomalo zaboravljenoj pop muzici, ali i emocije koje su odavno izgubile svoje primarno značenje.

Da je ovaj koncert, za razliku od prethodnog, održanog pre dva meseca u Domu omladine, svojevrsna retrospektiva dvodecenijskog rada i skladanja Eve Braun, govori i to što je uobičajen repertoar, poznat širokim narodnim masama („Odvedi me iz ovog grada“, „Ne dozvoli“, „Sasvim običan dan“), na sreću heartcore fanova, zamenjen pesmama koje gotovo da ne možemo da čujemo, osim ako sami ne pustimo („Vremenske zone“, „Ljudi s meseca“, „Indigo“, „Čas u prirodi“).

Eva Braun @ Gun Club, Beograd

Nije izostalo ni predstavljanje poslednjeg albuma „Playback“, s tim što je u pesmama „Danas“ i „Svetla“ glavni vokal, umesto opravdano odsutnog Petra Dolinke, bio Milan „Rebel Star“ Glavaški.

Kako bi opravdali najavu poluakustičnog koncerta, momci iz benda su nas obradovali promenjenim aranžmanima nekih od najvećih hitova („Mala prodavnica užasa“, „Zmajevi“) koji su i dalje zvučali jednako dobro.

Eva Braun @ Gun Club, Beograd

Da doživljaj bude potpun, doprineo je i bend Autopark koji je nedavno objavio novi album „Autopakao“, a nove pesme je predstavio publici na samom početku večeri. Pre i posle nastupa bendova, bili smo počastvovani muzikom po izboru Mome Rajina, jednog od najuticajnijih rok kritičara ovih prostora.

Ostale slike sa koncerta možete pogledati na sledećem linku u galeriji.

  • Autor i foto: Dragana Zarić
(Visited 99 times, 1 visits today)