Eva Braun @ Dom Omladine, Beograd


Eva Braun @ Dom Omladine, Beograd (foto: Dragana Zarić)I taman kada sam mislila da je iskonska rock’n’roll svirka isčezla sa ovih prostora i da se istoj možemo radovati jedino u slučaju gostovanja, uglavnom sada već vremešnih muzičara, ponovo se pojavljuju oni i u maniru „deus ex machina“ vraćaju veru da je r’n’r življi nego ikad.

Mesto: Dom Omladine, Beograd
Datum: 17. decembar 2011.

Od uvodnih taktova Mlečnog puta svakom prisutnom posetiocu subotnjeg koncerta Eve Braun u beogradskom Domu omladine bilo je više nego jasno da će ono što će uslediti biti mnogo više od obične svirke. Publika, kako bi Vaske rekao, od 7 do 77 godina, istog trena uhvatila je ritam i pratila svoje vođe.

Ono što je bilo primetno, kako na svirci u novosadskom klubu Route 66 dve nedelje ranije, tako i ove večeri, je to da je Eva zvučala veoma zrelo. Bečejska frajla doživela je svoj preobražaj iz opuštenog, buntovnog devojčurka u zrelu, pametnu, čvrstu, prelepu ženu. Dve električne i jedna akustična gitara, ritam sekcija i klavijature, kao i predivno višeglasno pevanje, sve to u najboljem rock izdanju, zvučali su više nego savršeno.

Eva Braun @ Dom Omladine, Beograd (foto: Dragana Zarić)

Tokom izvođenja 36 pesama iz svog, bezmalo dvodecenijskog opusa ovog bečejskog benda, ređale su se pesme koje smo svi nekada jako voleli, uz koje smo voleli, ali i ostavljali i bivali ostavljani, a mi koji smo činili zreliji deo subotnje postave se i venčavali, rađali decu, gurali nekako kroz ovaj život, preispitivali svoje odluke i tiho patili zbog nekih. Svojim prisustvom počastili su nas i dragi Evini prijatelji, Tomislav Grujić, Vladimir Kolarić Kole i Sergej Trifunović, ne bi li Evina priča bila u celini ispričana.

Eva Braun @ Dom Omladine, Beograd (foto: Dragana Zarić)

Ova noć definitivno nije bila jedna od onih „ispod indiga“. Emocije i pozitivna energija koju smo dobili od sedmorice ovih divnih ljudi pomoći će nam da preživimo naredne dane. Do nekog, nadam se skorog, sledećeg susreta sa Evom.

Ostale slike sa koncerta možete pogledati na sledećem linku u galeriji.

  • Autor i foto: Dragana Zarić
(Visited 99 times, 1 visits today)