Enisferum u Zagrebu 5. oktobra


EnisferumFinski bend Enisferum ponovo dolazi u Hrvatsku i to 5. oktobra u klub Boogaloo koji se nalazi u Zagrebu. Bend dolazi u sklopu Bearers of The Sword Tour-a, a na ovoj turneji će promovisati peti album „Unsung Heroes“. Sa Enisferum-om u Zagrebu će nastupiti još dva benda iz Finske – Amoral i Profane omen.

Enisferum je poznati finski folk metal sastav nastao 1995. godine. Tek 2001. godine izdaju svoj prvi album koji nosi naziv „Enisferum“. Kombinacija grubih i čistih vokala s moćnim heavy riffovima i naglašeno ratničkom atmosferom naišla je na odličan prijem kod publike, a da su Ensiferum novi heroji koje Finska šalje u svet dokazao je album „Iron“ (2004), koji je doživeo još bolji ‘feedback’ od prethodnika. Nakon promene pojedinih članova u bendu, nova formacija 2006. godine objavljuje EP „Dragonheads“, a zatim i slavljenički live DVD „10th Anniversary Live“. Usledila su još dva albuma, „Victory Songs“ (2007) i „From Affar“ (2009) kojima Ensiferum potvrđuje jednu od ključnih pozicija finskog, ali i svetskog folk metala. Novi album „Unsung Heroes“ priprema se za kraj leta i za njega momci kažu da su u njega „pokušali gurnuti što je više moguće različitih aspekata, akustični opseg je veći nego ikad, folklorni elementi i dalje idu ‘istim putem’, a metalni delovi apsolutno će ‘rasparati’ lica!“

Amoral

Amoral je bend koji je nastao 1997. godine i koje je pretrpeo velike transformacije što se muzičkog žanra tiče. Počeli su kao death/thrash, a sada sviraju heavy & power metal. Albumi „Wound Creations“ (2004), „Decrowning“ (2005) i „Reptile Ride“ (2007) bili su žešćeg usmerenja, a nakon odluke da bend žanrovski kreće u drugom pravcu, većina članova je otišla iz benda i oformila The Nibiruan. Stilska promena Amorala povezana je i s angažmanom mladog pevača Arija Koivunena, koji je nakon toga postao jedan od najuspešnijih, najpoznatijih i najprodavanijih metal imena u Finskoj. Od njegovog dolaska, 2008. godine, pa do danas, Amoral je objavio dva albuma; „Show Your Colors“ (2009) i „Beneath“ (2011).

Profane omen

Bend Profane omen osnovan je 1999. godine, a uspon je započeo tek 2007. kada je, zahvaljujući albumu „Beaten Into Submission“ iz 2006., osvojio titulu ‘Newcomer of the Year’ na Finnish Metal Awardsu. „Inherit The Void“ objavljen je 2009. godine. Aktuelni album „Destroy“ izašao je 2011. a muzika koju Profane Omen svira opisuje se kao melodična, ali agresivna sa groove i elementima melodic, death, modernog metala i rocka, koja varira od žestokih thrash naslova, pa sve do balada.

Cene ulaznica za ovaj događaj, kao i informacije o prodajnima mestima, biće objavljene uskoro.

(Visited 29 times, 1 visits today)