Last Train (FRA) @ Atom Akademija, Beograd


Venue: Atom Akademija

Location: Beograd, Serbia

Date: Feb 10 to Feb 10

Length: 20:00 – 23:00

Ticket Price: rsd400


Francuski rok sastav Last Train održaće 10. februara 2020. godine u Atom Akademiji u Beogradu svoj premijerni nastup u Srbiji u organizaciji koncertne agencije Rock Svirke sa početkom u 20h.

Ulaznice:
400 RSD – promo (ograničen kontigent do 30. decembra)
600 RSD – pretprodajna cena (od 30. decembra do 9. februara)
800 RSD – na dan koncerta (10. februara)

Prodajna mesta: Ticketvision, GIGS TIX, DD Tickets, FELIX Shop, TC Sremska i LOW – Alternative Bar
Rezervacija ulaznica moguća putem mejla: office@rocksvirke.com (ime i prezime, kontakt telefon).

Last Train je bend sastavljen od četvorice momaka koji su se međusobno upoznali u školi još 2007. godine. Najpre su svirali iz čiste zabave, da bi nakon određenog vremena počeli sami da pišu i komponuju pesme.

Singlovi „Cold Fever“ i „Fire“ označavaju početak rada grupe u junu 2014. godine, a zatim su se otisnuli na veliku svetsku turneju po Evropi, Aziji i Sjedinjenim Američkim Državama gde su za tri godine održali oko 350 koncerata. Tokom te turneje snimljena su dva EP izdanja „The Holy Family“ (2015) i „Fragile“ (2016).

„Way Out“ https://www.youtube.com/watch?v=H0jGcdKhxJo

Nakon osvajanja prve nagrade Les iNOUïS na Printemps de Bourges festivalu, imali su prilike da sviraju kao predgrupa bendovima kao što su Datsuns, The Raveonettes, Tringerffinger i Rival Sons, a veliko priznanje im je dodelio Johnny Hallyday, „francuski Elvis“, kad ih je pozvao da nastupe pre njega u pariskom Bersiju. Potom su usledili nastupi sa bendovima Muse i Placebo, a 2017. godine objavljen je i prvi dugosvirajući album „Weathering“.

„Weathering“ https://www.youtube.com/watch?v=DCKD9-tMWm4

Od koncertne dvorane Bataclan u Parizu do pozornica najvećih svetskih festivala, ovaj kvartet momaka, braća u svakom smislu, osim u krvnom, ispisuju nove istorijske stranice francuske rok muzike.

Postava koju čine Jean-Noël Scherrer, Julien Peultier, Timothy Gerard i Antoine Baschung tokom 2018. uzima pauzu kako bi došli do daha, odnosno kako bi debi ploča sazrela, te su razvili sopstvenu etiketu i booking agenciju. Sredinom septembra ove godine, svet je ugledao drugo studijsko izdanje alzaške četvorke. Novi album „The Big Picture“ je freska pejzaža i prostora koji ne poznaju granice. U pitanju je kompletan pogled, ilustracija izvan horizonta. Takođe, to je intimno, dubiozno istraživanje, priznanje. Preispitivanje nastalo iz melanholije, besa i uzbuđenja. Intezivno, fatalno i uvek iskreno, jedanaest pesama koje čine da ovo novo poglavlje pažljivo i vešto postavljenim, manje ishitrenim i definitivno pretpostavljenim. Skoro kao da ih je Norveška, zemlja u kojoj je album snimljen, obasjala tako izuzetnom i moćnom svetlošću.

(Visited 7 times, 1 visits today)