Föllakzoid (CHL) @ MKC, Skopje


Venue: MKC

Location: Skopje, Northern Macedonia

Date: Oct 21 to Oct 21

Length: 21:00 – 23:00

Ticket Price: mkd400


Föllakzoid почнуваат со работа пред десет години како трансерска авантура меѓу тројцата другари од најраното детство – Диего, Хуан Пабло и Доминго од Сантијаго, Чиле. Со огромни познавања за културното наследство од античката музика на Андите, овој бенд полека учи како да го усогласи ова влијание со современите звуци од нивното време, создавајќи богата, но истовремено и минималистичка атмосфера. „I“ e најновиот албум, нивно четврто издание, а трето за една од најактивните и најинтеренси издавачки куќи денес – њујоршката Sacred Bones Records. За разлика од минатите изданија кои беа направени во “single take” со целиот бенд, на овој албум се работеше три месеци во изолација.

“We invite you to join us in sharing the experience of being led by this non-rational, sonic artform and its energy. It is also an invitation to connect once again with your inner master and his intuition, erasing the systematic rationalization that usually follows creative forces when perceived, to guide you on this holographic simultaneous simulation where reality is rooted in” – Domingo

Билети во претпродажба: 400 денари на билетарница МКЦ и online преку https://bileti.mkc.mk/index.php?id=535

(Visited 9 times, 1 visits today)